Novinar Mihajlović: Vučiću i Kurtiju treba „crveni telefon“ za ovakve situacije

Milivoje Mihajlović
FOTO: Milivoje Mihajlović

Akcija Policije Kosova usmerena je samo na podizanje rejtinga premijera Aljbina Kurtija i njegovog pokreta Samoopredeljenje, a pokazala je da nije dobro da Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nemaju komunikaciju, kaže novinar Milivoje Mihajlović.

„Neophodno je da prvi čovek u Beogradu i u Prištini mogu da se čuju i da imaju neki ‘crveni telefon’, da mogu da spreče ovakve incidente“, rekao je Mihajlović, dugogodišnji dopisnik brojnih domaćih i svetskih medija sa Kosova.

On smatra da je kosovski premijer ovom akcijom ipak „pucao sebi u nogu“ i da ona neće pomoći njegovom rejtingu uoči lokalnih izbora 17. oktobra.

Navodi da nakon akcije, koja je sprovedena na više lokacija na Kosovu, postoji veliki strah i kod Albanaca.

„Posledice te akcije hapšenja nekoliko švercera su ogromne. Svaka normalna policija bi to uradila u ‘belim rukavicama’, kad se hapse šverceri ne izvode se duge cevi i blindirana vozila“, rekao je Mihajlović za N1.

Na pitanje kako razume poruku Vučića kosovskim Srbima da „zaštite narod“, Mihajlović kaže da predsednik Srbije ne sme da napravi grešku koja je štetna po interese Srba i da reaguje nekontrolisano.

„Mislim da ovoga puta to možda bude i odraz nemoći, jer mi nemamo pravo da tamo ulazimo tamo po Rezoluciji 1244. Može da bude čak i rezultat opreza“, kazao je on.

Mihajlović smatra da nije prošla opasnost od drugih ovakvih incidenata, a kao situacije koje mogu da ih izazovu pominje stanje u energetskom sektoru i povećanje taksi na neke proizvode iz Srbije.

„Bojim se da će biti još ovakvih provokacija, koje su dirigovane da poprave rejting Samoopredeljenja“, rekao je on.

O tome šta se događalo, čitajte u:

Nemački ambasador na Rakićevu izjavu: Stop upoređivanju Holokausta sa akcijom na Severu, time se on iskrivljuje i negira

SJ i NUNS: Srpski i albanski novinari napadnuti i ometani u radu na severu Kosova

Svečlja: Saveznička služba pokrenula današnju akciju, Kosovo ozbiljno izloženo kriminalu, ni Vučić ne može da pomogne Besimu Zećiriju

UNS nakon napada na novinare KoSSeva: Omogućiti nesmetan rad novinarima na Severu

Vučićeva poruka Srbima: Ako krenu u nasilje vi zaštitite narod, a mi ćemo biti uz vas

Građani sa Severa pitaju Vučića: Da li ćete stati iza nas ili treba da nas iznose u sanducima?

Akcija protiv šverca: Uhapšeno 8 širom Kosova od kojih po jedan Srbin i Bošnjak, raspisana poternica za još 10, među njima i dvojicom Srba

Rakić: Kristalna noć u Mitrovici, Srbi krenuli u Rašku da od Vučića traže jasne odgovore

Petković: Kurti psihopata i ludak, pala prva kap srpske krvi, hapsi lekove, fantu i koka kolu

Hapšenje u vezi sa švercom, Specijalci u S.Mitrovici, šok bombe i kamenice, zapaljena vozila

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.