Petković: Kurti psihopata i ludak, pala prva kap srpske krvi, hapsi lekove, fantu i koka kolu

„Ovo je politika psihopate Aljbina Kurtija za koju treba da sazna ceo svet da na Kosovu i Metohiji danas se uvodi verbalni delikt za izgovorenu reč. Ukida se sloboda kretanja za naš narod. Ide se na goloruk narod sa dugim cevima pod izgovorom nekakvog krijumčarenja. Hapse se fanta, koka kola i ubijaju, pokušaj ubistva naših ljudi. Ranjavanjem Srećka Sofronijevića, pala je prva kap srpske krvi na Kosovu i Metohiji, a govorili smo i sve vreme upozoravali da to ne sme da se desi i tražili i tražimo da se ispoštuju svi briselski sporazumi, da se sve sporne stvari rešavaju u Briselu“, saopštio je Petar Petković.

„Divljaštvo“ Aljbina Kurtija, dovelo je do „haosa“ na Severu. Desetine je povređenih Srba, upucan je Srećko Sofronijević kojem se lekari bore za život, a „goloruki“ srpski narod „uspeo je da odbrani“ severni deo Kosovske Mitrovice i „otera pripadnike ROSU koji su se povukli u južni deo Kosovske Mitrovice“, dok su Zvečanci „pod rafalima“, dok je ROSU „sve vreme pucala“ uspeli da takođe potisnu ROSU na jug, navodi.

„Zbog ovako dramatične situacije koju je prouzrokovao ludak Aljbin Kurti, predsednik Aleksandar Vučić se hitno uputio u Rašku gde će u 15 časova imati sastanak u kasarni sa Srbima sa Kosova i Metohije a prethodno će obići i neke druge lokacije“, kaže.

Srpski narod pozvao je da ne naseda na provokacije, a KFOR i NATO da hitno reguju i zaštite Srbe jer ako oni neće, ima ko će.

Na hitnoj konferenciji za medije u Beogradu, direktor Kancelarije za KiM, izbrojao je sedam ulazaka specijalnih kosovskih policijskih jedinica, nakon jutrošnje akcije koja je u toku na Severu Kosova. Policija Kosova saopštila je da se akcija sprečavanja šverca sprovodi i u Južnoj Mitrovici, te više drugih gradova na Kosovu.

„Jutros u 9 časova, po očiglednom nalogu psihopate Aljbina Kurtija, albanski policajci iz južnog dela Kosovske Mitorvice, zajedno sa pripadnicim ROSU, koji su bili do zuba naoružani i opremljeni bojevom municijom, šok bombama, suzavcima, u oklopnim vozilima, uputili su se i upali ponovo na Sever Kosova i Metohije, tačnije, u Kosovsku Mitrovicu i u Zvečan“, kazao je Petković, više puta nazvavši Kurtija „psihopatom“ i „ludakom“.

Kako bi drugačije nazvao čoveka koji želi da konfiskuje lekove i koji puca na goloruki srpski narod koji živi u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, navodi Petković.

„Recite mi, ove slike – koka kole i fante i čokoladica, da li je to krijumčarenje robe zbog koje ROSU upada oklopnim vozilima na Sever Kosova i Metohije i stvara gotovo jedno ratno stanje?! Dakle Aljbin Kurti je prevršio svaku meru ovakvim jednim ponašanjem“. Petković je više puta pokazivao fotogafije koje je Kosovska policija jutros objavila kao deo zaplenjene robe  iz jednog  magacina u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Naveo je da su policajci upadali u magacine, privatne kuće i apoteke pod izgovorom da spreče krijumčarenje.

„Ljudi, oni su upadali u apoteke. Za njih je krijumčarenje robe to što se prodaju lekovi u apotekama. Kao što su početkom godine napadali i kinjili naše lekare, hteli da stavljaju naše vakcine na lomače, evo sada se obračunavaju pred celim svetom. To može ceo svet da vidi i sa lekovima, da naši ljudi ne mogu čak ni da se leče“, naveo je, objašnjavajući da sa druge strane, lekovi koji se iz Srbije upućuju za bolnice u većinski srpskim sredinama danima se zadržavaju već mesec dana na kosovskom terminalu u Kosovu Polju .

Saopštio je da su na desetine povređenih, a među njima je i, kako tvrdi „teško upucan i povređen“ Srećko Sofronijević, ’85 godište, „čovek kome se upravo u ovim trenucima bore za život“.

Petković je potvrdio da je ranjen u predelu grudnog koša i da je u toku operacija da se izvadi metak iz plućnog krila.

Iako navodi da je kao povod iz Prištine saopšteno navodno sprečavanje šverca, navodi da su cela Kosovska Mitrovica i Zvečan zasuti rafalima od strane ROSU, te da je to jasno da je u pitanju Kurtijeva namera da prouzvede sukobe mnogo širih razmera.

Upadaju na Sever Kosova i Metohije i sukobljavaju se sa golorukim sprskim narodom, koji, iako goloruk, uspeo je da potisne ROSU na jug iz Zvečana i Kosovske Mitrovice

Petković je naveo da iako se ROSU povukla, ona se vratila sa pet oklopnih vozila, ali su ih u Rudaru Srbi ponovo sprečili da prođu.

„Bio je veliki okršaj tako što su jedinice ROSU bojevom municijom pucale i gađale na goloruk srpski narod koji brani svoje pravo i dostojanstvo na život, pravo na slobodu kretanja“, navodi dalje Petković.

„Sve ovo je direktno maslo psihopate Aljbina Kurtija koji želi da izazove krizu širih razmera koji želi na ovaj način da se sveti Srbima na Kosovu i Metohiji, koji želi da na ovaj način pokuša da osvoji Sever ali zahvaljujući našem hrabrom narodu na Kosovu i Metohiji i odlučnoj politici našeg predsednika Aleksandra Vučića koji je sada upravo na putuj ka Raški. Mi smo uspeli da sprečimo krizu mnogo većih razmera“.

Ovaj srpski zvaniičnik tvrdi da kosovska vlada generiše novu krizu sa željom da na taj način probaju da stvore novu realnost, ali i da:

„Neka dobro zna Aljbin Kurti da je ovo danas 2021, i da na čelu imamo Vučića koji je više puita jasno rekao da se Oluja i Pogrom neće desiti“.

I neka se svi dobro zapitaju šta će biti sledeći potezu ovog ludaka Aljbina Kurtija

„Glavno pitanje – šta je i šta će preduzeti međunarodna zajednica – NATO i KFOR, čija je obaveza da po rezoluciji 1244 kao jedina oružana snaga brani sprski narod i osigura bezbednost“, rekao je Petković.

„Još jednom pozivamo i KFOR i međunarodnu zajednicu, i ne šalimo se kad to kažemo, da reaguje i zaustave ludilo Aljbina Kurtija, jer ako KFOR nije sposoban da reaguje i zaštiti srpski narod, ima ko će. Tako da je ovo pravi trenutak – bez oklevanja, da čujemo odgovor KFOR-a i međunarodne zajednice da čujemo odgovor – da brane srpski narod na Kosovu i Metohiji“.

Opširnije o današnjim događajima u:

Hapšenje u vezi sa švercom, Specijalci u S.Mitrovici, šok bombe i kamenice, zapaljena vozila

Kosovska policija širom Kosova hapsi za šverc

Rakić: Kristalna noć u Mitrovici, Srbi krenuli u Rašku da od Vučića traže jasne odgovorePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.