„Posle nedavnog rata za tablice sada je na stolu rat protiv šverca robe“

„Pokušaj Prištine da ‘sprovodi zakon’ Republike Kosovo na čitavoj teritoriji završio se danas teškim ranjavanjem jednog Srbina iz Zvečana“ rekao je Goran Dimitrijević u uvodu emisije „Pregled dana“ Newsmax Adria.

„Posle nedavnog rata za tablice sada je na stolu rat protiv šverca robe. Šta god da je, pitanje je da li je potrebnije Kurtiju da diže rejting pred lokalne izbore u nedelju ili predsedniku Vučiću da spremno za sve okrivi sve svoje prethodnike i zapadne sile kojima smeta jaka Srbija, da podseti kosovske Srbe kako im je mnogo bolje nego pre i da je on njihov ključni zaštitnik koji će stati uz njih i obeća im pobedu, iako su srpska vojska i policija odavno otišle sa Kosova, ali dobro zvuči kad se priča o njihovom mogućem vraćanju, a ne o Jovanjici. A cenu plaća cela Srbija, kao i do sada. Predsednik se diči snagom vojske i vojne industrije, Kurti se hvali borbom protiv korupcije. Građani i Srbije i Kosova i Metohije sve manje svoje okruženje vide kao dobro mesto za život. Ako dodamo i pravosuđe koje radi za moćne i bogate, a ne za građane, pandemiju i manipulacije u vezi s brojem umrlih, i beskrajne afere koje se zataškavaju, jasno je da nam nikada nije bilo bolje, zar ne?“ zaključio je Dimitrijević.

Kosovska policija je, kako je saopšteno, u sklopu akcije protiv krijumčara robe, upala u severni deo Mitrovice. Ovog puta teško je povređen Srbin iz Zvečana. Kosovski premijer Kurti ima lokalne izbore u nedelju, a obećavao je borbu protiv kriminala i kontrolu cele teritorije. Predsednik Srbije odmah upozorava da je Beograd spreman da pomogne u otporu kosovskih Srba, nije pomenuto oružje, ali baš na to se mislilo. I pred predstavnicima kosovskih Srba i pred postrojenom žandarmerijom koja je posle zdušno zapevala kako ide na Kosovo ravno. A i u Srbiji izbori nisu daleko, a predsednik je svašta obećao, a danas je obećao i pobedu na Kosovu, sumiran je prilog Jasmine Dobrilović.

Nova S/News Max Adria

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.