Rakić: Kristalna noć u Mitrovici, Srbi krenuli u Rašku da od Vučića traže jasne odgovore

Foto: Srpska lista, Fejsbuk

I dok Petar Petković opisuje herojsku odbranu golorukog srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu koji potiskuju specijalne policajce ka jugu, ministar u kosovskoj vladi Goran Rakić, koji se upravo oglasio na TV Pink, kaže da se radi o Kristalnoj noći. Dok je srpski predsednik na putu za Rašku zbog najnovijih događaja, u Rašku idu i svi Srbi sa Severa, kaže Rakić.

„Ne znam koliko će ljudi biti, ako treba, doći će i 10, 15 hiljada ljudi, i mi da trpimo ovo više ne možemo i nećemo. I ovo je za nas kristalna noć, ovo je za nas najvažniji sastanak do sad. Ovo je kap koja je prelila čašu, svi ćemo doći na sastanak“, kazao je Rakić.

Od predsednika će zatražiti da bude iskren sa njima kao što je to uvek i bio.

„Tražićemo konkretno da nam odgovori da li može da nam pomogne, da li hoće da nam pomogne, ili ne može da nam pomogne, ali mi moramo da imamo tu informaciju danas jer ovo je za nas pitanje života i smrti“, naglasio je Rakić.

Ovaj zvaničnik kosovske vlade kaže da su kosovske vlasti zabranile vakcine, ukinule „lekove u apoteke“, oduzeli su namirnice u radnjama.

„Ostalo još samo vazduh da nam uzmu, mi to više nećemo da trpimo“, kazao je.

Situacija je mirna a specijalna policija se povukla, opisao je trenutno stanje u gradu Rakić. Nije mogao da potvrdi broj ranjenih ljudi.

U Severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu završena je akcija policijskih jedinica iz Prištine u vezi sa sprečavanjem šverca koja se odvijala i u drugim opštinama na Kosovu. Jutros je u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu došlo do sukoba građana, pre svega muškaraca – sa specijalnim jedinicama policije, a koje su stigle kao asistencija policiji i inspekciji koja je radila pretres u pojedinim objektima širom Mitrovice i Zvečana. Bačene su kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta. Novinari KoSSev portala sprečeni su da izveštavaju sa terena i napadnuti su tokom obavljanja svog zadatka. U međuvremenu je policija saopštila da je akcija završena, da je povređeno šest policajaca na Severu od kojih je jedan Srbin, te da je ujedno uhapšeno osam osoba, od kojih su tri sa severa, a što se tiče nacioalnosti, uhapšeno je 6 Albanaca, jedan Bošnjak i jedan Srbin.

Opširnije o današnjim događajima čitajte u:

Rakić: Kristalna noć u Mitrovici, Srbi krenuli u Rašku da od Vučića traže jasne odgovore

Petković: Kurti psihopata i ludak, pala prva kap srpske krvi, hapsi lekove, fantu i koka kolu

Hapšenje u vezi sa švercom, Specijalci u S.Mitrovici, šok bombe i kamenice, zapaljena vozilaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.