Poštanska štedionica: Sredstva na računima klijenata sigurna, zaposleni ostaju u radnom odnosu

Poštanska Mitrovica policija
FOTO: KoSSev

Banka Poštanska štedionica čije su filijale, njih pet na Severu Kosova, juče zatvorene od strane kosovskih vlasti izdala je danas saoštenje za klijente i zaposlene u ovim ekspoziturama.

Klijentima je poručila da su njihova sredstva, i nakon jučerašnjih dešavanja – sigurna i oni neće biti oštećeni u tom pogledu.

„Povodom upada takozvane kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanska štedionica na Kosovu i Metohiji, obaveštavamo sve klijente, fizička i pravna lica, da su njihova sredstva na računima u Banci sigurna i da neće biti oštećeni“.

Poručili su im i da, uprkos ovoj „privremenoj sprečenosti funkcionisanja Regionalnog centra Kosovska Mitovica“ – klijenti i dalje mogu obaviti sve bankarske usluge u ekpoziturama koje su pre više od dva meseca otvorene u blizini prelaza, ali i u svim njihovim filijalama u centralnoj Srbiji.

To uključuje – platni promet, kreditiranje, menjačke i ostale poslove.

„Uprkos privremenoj sprečenosti funkcionisanja Regionalnog centra Kosovska Mitovica, klijenti Banke mogu obaviti sve bankarske usluge, uključujući platni promet, kreditiranje, menjačke poslove i ostale, u najbližim ekspoziturama na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak, Merdare i Končulj, kao i u ostatku poslovne mreže Banke“.

Kada je reč o zaposlenima, koji su juče praktično izbačeni iz njihovih filijala – oni ostaju u radnom odnosu.

„Istovremeno, svi zaposleni Banke u Regionalnom centru Kosovska Mitrovica ostaju u radnom odnosu“.

Kosovska policija zatvorila je u ponedeljak sve Poštanske štedionice na Severu – ukupno pet, te Upravu za trezor Ministarstva finansija Republike Srbije, zaplenivši preko dva miliona evra u različitim valutama, uz dokumentaciju i isterivanje radnika.

Akciju je izvela sinhronizovano, zajedno sa Poreskom službom Kosova, i uz nalog tužilaštva.

O tome se podsetite u:

Otadžbina: Ustaljeni dogovor, BG još pre četiri dana naredio prekid dinarskih transakcija u Poštanskim štedionicama

Mrdalj: Kurti će iskoristiti svaku mogućnost za fizički sukob jer je jedino tu jači, a BG ne ume da odgovori tamo gde ima adute

Arsenijević nakon zatvaranja Poštanske štedionice: Ljudi će otići odavde – tamo gde je kazan, tamo su i ljudi

Stejt Department: Razočarani akcijom KP na Severu, nije koordinisana sa MZ, podiže tenzije i podriva percepciju…

Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona evra…

Srpski zvaničnici: Gašenje srpskih institucija, proterivanje Srba, EULEX&KFOR nemi posmatrači Kurtijevih falangi, sukobi na Balkanu…

Kosovska policija zatvorila Poštanske štedionice i SDK na Severu, pred kraj akcije Srpska lista

Zatvorena Uprava za trezor i pet filijala Poštanske štedionice na Severu

Kosovske vlasti zatvorile SDK i pet filijala Poštanske štedionice u danu kada je Lajčak izrazio spremnost da bude domaćin osme runde pregovora o dinaruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.