Zatvorena Uprava za trezor i pet filijala Poštanske štedionice na Severu

„Kosovska policija u saradnji sa Poreskom upravom Kosova, u četiri opštine na severu Kosova, danas je izvršila akciju kontrole i zatvaranje šest jedinica takozvane Poštanske štedionice (Banka Poštanska Štedionica) kao nelegalne finansijske institucije Srbije u Republici Kosovo“, oglasio se čelnik kosovskog MUP-a, Dželjalj Svećlja.

U toku je akcija u više filijala Banke Poštanske Štedionice u severnom delu Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku. Policija je ušla i u Upravu za trezor u Mitrovici, gde su upravo skinuli table sa natpisom „Republika Srbija – Ministarstvo finansija Srbije – Uprava za trezor, filijala Kosovska Mitrovica“.

 Kako je potvrđeno prethodno i iz KP za KoSSev, akcija se sprovodi uz ovlašćenje tužioca, kaže Svećlja.

„U cilju utvrđivanja zakonitosti, nakon komunikacije i zahteva nadležnih institucija i ovlašćenja tužioca“, saopštav aovaj ministar iz Prištine.

Iste navode, uz precizan podatak da je u pitanju Uprava za trezor i pet filijala Banke Poštanske štedionice, iznela je i Kosovska policija.

„Kosovska policija, prema izveštajima institucija za finansijski nadzor, kao što su Finansijsko-obaveštajna jedinica i Centralna banka Kosova, zajedno sa Poreskom upravom Kosova, na osnovu ovlašćenja nadležnog tužioca, sprovodi policijsku akciju na šest lokacija u četiri opštine na severu Kosova, a to su tzv. Trezor Poštanske štedionice (Banka Poštanske Štedionice) i njenih pet drugih filijala, koje su nelegalno poslovale u ovom području Republike Kosovo“, naveli su iz policije.

Njihov cilj je, kažu, uspostavljanje reda i zakonitosti:

„Gde je po ovlašćenju nadležnog tužioca zatvoreno šest jedinica takozvane nelegalne poštanske štedionice na Severu…“.

Potvrdili su i da akcija protiče mirno i bez incidenata.

Kosovska policija i Poreska u Poštanskim štedionicama na Severu, na licu mesta EULEX i KFOR

Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona…

Eljšani: Šest osoba ispitano pa pušteno u akciji na Severu, ispred Poštanske nije bilo…

Srpski zvaničnici: Gašenje srpskih institucija, proterivanje Srba, EULEX&KFOR nemi posmatrači Kurtijevih falangi, sukobi na…

Srpska lista pred kraj akcije KP o Kurtijevim falangama…

Kosovske vlasti zatvorile SDK i pet filijala Poštanske štedionice u danu kada je Lajčak izrazio spremnost da bude domaćin osme runde pregovora o dinaru

Zatvorena Uprava za trezor i pet filijala Poštanske štedionice na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.