Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona evra…

Dinari zaplena KP Poštanske štedionica
FOTO: Kosovska Policija

Oko 1.6 miliona evra, oko 74 miliona i 700 hiljada dinara, oko 19 hiljada i 500 franaka, oko 13 hiljada američkih dolara uz 40 australijskih dolara i dokumentaciju – zaplenjeno je u sinhronoj akciji Kosovske policije i kosovske poreske službe danas na severu Kosova. Istovremeno zatvoreno je 5 filijala Poštanske štedionice i Uprava za trezor Ministarstva Republike Srbije.

Petar Petković potvrdio je da se radi o zatvaranju institucija Republike Srbije na Severu a ne „samo proterivanju dinara“, okarakterisavši akciju kao nasilnu; ali za razliku od njegove tvrdnje da u Poštanskim štedionicama i Trezoru nisu zatečeni dinari, Kosovska policija tvrdi suprotno, saopštivši cifre o zaplenjenom novcu, uz fotografije.

U saopštenju policije ponovljeno je da je zatvoreno „6 filijala takozvane ‘Poštanske Štedionice’ na severu zemlje a zvanični znak sa njih skinut“.

U pitanju je 5 filijala banke Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku – uz glavnu filijalu u Mitrovici, a šesta je Uprava za trezor Ministarstva finansija Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici.

Policija u saopštenju dodaje da će se „sve policijske akcije sprovoditi u saradnji i koordinaciji sa vlastima za sprovođenje zakona“.

Kako je protekao današnji dan, čitajte u našim vestima:

Srpski zvaničnici: Gašenje srpskih institucija, proterivanje Srba, EULEX&KFOR nemi posmatrači Kurtijevih falangi, sukobi na Balkanu…

Kosovska policija zatvorila Poštanske štedionice i SDK na Severu, pred kraj akcije Srpska lista

Zatvorena Uprava za trezor i pet filijala Poštanske štedionice na Severu

Kosovske vlasti zatvorile SDK i pet filijala Poštanske štedionice u danu kada je Lajčak izrazio spremnost da bude domaćin osme runde pregovora o dinaruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.