Jeremić: Navrat-nanos odluka vlade za saučesničku podršku na slepo Vučiću

Vuk Jeremić
Foto: VOA

Vlada Srbije je „navrat – nanos“ usvojila odluku kojom se na slepo daje podrška onome što će Aleksandar Vučić uraditi sutra u Beloj kući, ocenio je Vuk Jeremić. Njene članove optužio je za saučesništvo.

Svega nekoliko sati pre sastanka beogradske i prištinske delegacije u Vašingtonu, Ana Brnabić, koja je bila premijerka Srbije u prethodnom sazivu, saopštila je da je na današnjoj sednici vlade u istom tom sazivu usvojila deklaraciju da pruži „najsnažniju podršku“ predsedniku Srbije za teške i kompleksne razgovore u Vašingtonu.

„Verovatno na pomolu sporazum sa jasnom pravnom implikacijom priznavanja Kosova“

„Vlada navrat – nanos usvojila je odluku kojom se na slepo daje podrška onome što Aleksandar Vučić uradi sutra u Beloj kući. Verovatno je na pomolu sporazum po nekom pitanju – ekonomskom, na primer – koji ima jasnu pravnu implikaciju priznavanja Kosova kao nezavisne države. Saučesnici“ – oglasio se opozicioni lider, predsednik Narodne stranke, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

U Vašingtonu se danas odvijaju pregovori srpskih i albanskih političkih predstavnika. Iako su informacije do sada bile neprecizne, šture i kontradiktorne dolazeći sa više strana, na osnovu do sada saopštenog, Beograd i Priština danas razgovaraju o ekonomiji.

„Nikada gori papir, čija jedna tačka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i Kosova“, stavljen je na sto u Vašingtonu pred beogradskom delegacijom, poručio je danas Siniša Mali. „Predsednik se bori, da li će izdržati, videćemo“.

O reakcijama prištinskih, beogradskih i međunarodnih zvaničnika koje su prethodile današnjem sastanku čitajte u:

Mali iz Vašingtona: Dobili smo nikada gori papir, tačka 10 uzajamno priznanje

Kurti: Kosovska delegacija u turističkoj poseti Vašingtonu

Hoti iz Vašingtona: Moguće postizanje ekonomskog sporazuma koji će dovesti do „međusobnog priznanja“

Brnabić: Vlada Srbije usvojila deklaraciju o podršci Vučiću u razgovorima u Vašingtonu

Vučić: Predaja nije opcija

Grenel: Ostavimo politiku po strani

Poruka srpske delegacije uoči sastanka: Ekonomija, ne politika

Srpski zvaničnici: Vučić nije osoba kojoj se uručuje ultimatum

Tači pozvao kosovsku delegaciju da načini „hrabre korake“ ka miruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.