Tači pozvao kosovsku delegaciju da načini „hrabre korake“ ka miru

FOTO: Tači, Fejsbuk stranica

Uoči sastanka srpske i kosovske delegacije u Vašingtonu, kosovski predsednik, Hašim Tači, poziva kosovsku delegaciju da „načini hrabre korake ka miru, pomirenju i ekonomskom prosperitetu“.

On je ovu poruku poslao putem Tviter naloga gde se pre njega oglasio i jedan od domaćina sastanka, specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel sa porukom da će politika na predstojećem sastanku biti ostavljena „po strani“.

Tači, nesuđeni vinovnik ovog sastanka koji je najpre bio zakazan za 27. jun ali i iznenada odložen nakon saopštenja tužilaštva u Hagu o tome da je sudu predata na ispitivanje optužnica protiv kosovskog predsednika, izrazio je i zahvalnost Beloj kući, predsedniku Trampu i Ričardu Grenelu zbog toga što su „ponovo spojili Srbiju i Kosovo u nastojanju da se postigne mirovni sporazum“.

Kosovski premijer i vođa kosovske delegacije, Avdulah Hoti, više puta uoči ovog sastanka slao je poruke o tome da se na svim sastancima sa Beogradom govori samo o međusobnom priznanju. Takve ocene kao lažne su označavali srpski zvaničnici, ali ih je većina ipak rekla da danas i sutra u Vašingtonu očekuju iznenađenja.

Ukoliko se ipak otvore, suprotno agendi, politička pitanja, neko iz srpske delegacije će izaći i o tome obavestiti medije, čak je jutros najavio direktor Kancelarije za KiM i član srpske delegacije u Vašingtonu, Marko Đurić.

Zvaničnici srpske delegacije, ali i domaćin sastanka, Ričard Grenel, takođe su se oglasili uoči sastanka, o tome više čitajte u nastavku:

Grenel: Ostavimo politiku po strani

Poruka srpske delegacije uoči sastanka: Ekonomija, ne politika

Srpski zvaničnici: Vučić nije osoba kojoj se uručuje ultimatumPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.