Brnabić: Vlada Srbije usvojila deklaraciju o podršci Vučiću u razgovorima u Vašingtonu

Premijerka Srbije, Ana Brnabić
Premijerka Srbije, Ana Brnabić

Vlada Republike Srbije, svega nekoliko sati pre sastanka beogradske i prištinske delegacije u Vašingtonu, usvojila je na današnjoj sednici deklaraciju kojom se pruža „najsnažnija podrška“ predsedniku Srbije za pregovore sa Prištinom, saopštila je danas premijerka, Ana Brnabić.

„Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici, kao prvu tačku dnevnog reda, deklaraciju kojom se pruža najsnažnija podrška predsedniku Vučiću u veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje u Vašingtonu vodi u najboljem interesu svih naših građana“, rekla je danas Brnabić.

Poručuje da je „od presudnog značaja da budemo jedinstveni – jer samo jedinstveno možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese“.

Naznačila je da je izuzetno važno da u razgovorima dođe do napretka u normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom, „jer to direktno utiče na kvalitet života svih građana“

„Političko iskustvo i podrška naroda koju predsednik Vučić ima jasno pokazuju da je on osoba koja je najbolje u stanju da štiti i da se bori za interes Srbije na svakoj adresi u svetu“, dodala je Brnabić.

Podsetimo, danas se u Vašingtonu sastaju prištinska i beogradska delegacija pod pokroviteljstvom savetnika SAD za nacionalnu bezbednost, Roberta Obrajana i specijalnog izaslanika za dijalog, Ričarda Grenela.

Neposredno pre sastanka predsednik Srbije je poručio da „nema predaje“, te da će „brinuti o narodu na KiM“. Ujedno su se oglasili visoki beogradski zvaničnici uputivši podršku Vučiću – lideru kojem se, kako tvrde „ne uručuju ultimatumi“.

Iako je srpski predsednik ranije najavljivao mogućnost da se umesto o dogovorenim ekonomskim temama na agendi u Vašingtonu nađu i politička pitanja, navodeći da strahuje od takvog iznenađenja, pre sastanka se oglasio i sam Grenel demantujući takvu mogućnost.

„Ostavimo politiku po strani“, napisao je Grenel pre nekoliko časova na Tviteru.

Uoči sastanka srpske i kosovske delegacije u Vašingtonu, kosovski predsednik, Hašim Tači, pozivao je kosovsku delegaciju da „načini hrabre korake ka miru, pomirenju i ekonomskom prosperitetu“.

Neposredno pre sastanka oglasio se i predvodnik prištinske delegacije, Avdulah Hoti, poručivši da se ekonomskim sporazumom koji danas može biti potpisan, otvara put za „međusobno priznanje“.

Pročitajte još:

Vučić: Predaja nije opcija

Grenel: Ostavimo politiku po strani

Poruka srpske delegacije uoči sastanka: Ekonomija, ne politika

Srpski zvaničnici: Vučić nije osoba kojoj se uručuje ultimatum

Tači pozvao kosovsku delegaciju da načini „hrabre korake“ ka miruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.