Grenel: Ostavimo politiku po strani

Grenell
FOTO: Gazeta Express

„Danas sam fokusiran na mlade ljude koji žele karijeru, dobre poslove i vezu sa zapadom“, poruka je specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine, Ričarda Grenela, uoči današnjeg sastanka kosovske i srpske delegacije u Vašingtonu.

„Narod Kosova i Srbije zaslužuje ekonomsku normalizaciju i šansu za stvaranje dinamične ekonomije“, napisao je na Tviteru Grenel.

Iako kosovska delegacija najavljuje pregovore o međusobnom priznanju, a srpska delegacija iznosi strahove o tome da bi nepredviđena, a politička pitanja, mogla da budu otvorena u Vašingtonu danas, Grenel poručuje da politiku danas treba ostaviti po strani.

Kaže da je čuo zahteve mladih ljudi i uverava ih da će se „boriti za njih“.

„Ostavimo politiku po strani!“

Srpska delegacija, najpre predsednik Aleksandar Vučić, a jutros i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, rekli su da su na agendi ekonomska pitanja, ali i da je srpska delegacija odbila jednu od tačaka agende, ne preciziravši koju. Zbog toga su ostavili prostor za moguća iznenađenja i pokretanje nekih drugih tema, ali su najavili da će se domaćinima izviniti ukoliko do toga ne dođe.

S druge strane, srpski šef diplomatije, Ivica Dačić, jutros poručuje da se u Vašingtonu danas mogu samo otvoriti politička pitanja koja bi mogla biti razmatrana kasnije. Najavljuje i dodatne sastanke u sklopu ove inicijative.

Da će biti još sastanaka u narednim nedeljama i mesecima, te da će se ovaj proces ubrzo završiti zbog čega kosovska politička scena treba da se ujedini kako Kosovo ne bi izgubilo, poručio je iz Vašingtona i direktor televizije Klan Kosova i novinar, Adriatik Keljmendi.

Šta je uoči sastanka poručio deo srpske delegacije u Vašingtonu, ali i premijerka Brnabić i ministar Dačić, pročitajte u posebnim vestima:

Poruka srpske delegacije uoči sastanka: Ekonomija, ne politika

Srpski zvaničnici: Vučić nije osoba kojoj se uručuje ultimatum

Poruku Adriatika Keljmendija, direktora Klan Kosova iz Vašingtona pročitajte u nastavku:

Direktor Klan Kosova: Ako političari ne izvuku najbolje iz dijaloga, za Kosovo će možda biti kasnoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.