Vučić uz fotografiju malog Stefana iz bolesničke postelje nakon ranjavanja: I u Hilandaru se svi za tebe molimo

FOTO: Budućnost Srbije Instagram

Otišao je na Hilandar sa svojim sinom da tamo dočeka Božić. A sačekale su ga vesti o ranjenom srpskom dečaku od 11 godina i 21. godišnjem mladiću sa Kosova.

„Da si živ i zdrav, Stefane. I u Hilandaru noćas se svi za tebe molimo. Hristos se rodi!“ – poručio je Aleksandar Vučič uz sliku deteta iz bolesničke postelje sa tradicionalnim pozdravom Srba – podignuta tri prsta.

Dečak S.S.(11) i mladić M.S.(21) srpske nacionalnosti ranjeni su danas u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu. Oni, kako je potvrđeno i iz srpskih i iz kosovskih izvora, nisu životno ugroženi i trenutno se nalaze u KBC-u Gračanica.

Neposredno nakon incidenta uhapšen je osumnjičeni za napad. Reč je o tridesettrogodišnjem muškarcu A.K. sa Kosova. Ubrzo je i kosovski ministar odbrane Armend Mehaj saopštio da je pripadnik KBS umešan u incident, izraživši najdublje žaljenje, naglašavajući da se radi o izolovanom slučaju i poželevši mladićima brz oporavak.

Stižu osude srpskih, kosovskih i međunarodnih zvaničnika, a decu je večeras obišao i vladika Teodosije, dok je patrijarh poručio:

„Večeras nad vama stoje vaše majke i očevi, kao i Bogomajka koja je rodila Spasitelja sviju nas. Dragi Stefane i Miloše, večeras se za vas mole deca Кosova i Metohije koja su u proteklom periodu postradala na pravdi Boga, od Livadica do Goraždevca i malog Dimitrija Popovića u Gračanici“.

Patrijarh ranjenim dečacima: Večeras se za vas mole sva postradala deca sa Kosova i Metohije

Mehaj potvrdio da je pripadnik KBS umešan u ranjavanje srpskih mladića kod Štrpca

Kurti osudio ranjavanje dečaka i mladića kod Štrpca: Uhapšeni će se bez sumnje suočiti sa pravosudnim organima

KP: Uhapšen osumnjičeni za današnju pucnjavu na dečaka i mladića kod Štrpca, pronađen i pištolj

Ranjeno dvoje Srba kod Štrpca, na dečaka i mladića pucano iz vatrenog oružja; Nisu životno ugroženiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.