Kurti osudio ranjavanje dečaka i mladića kod Štrpca: Uhapšeni će se bez sumnje suočiti sa pravosudnim organima

Ilustracija/FOTO: KoSSev

Današnji incident kod Štrpca, u kom su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti – kada je na njih pucano iz automobila u pokretu, oštro je osudio kosovski premijer Aljbin Kurti. 

„Najoštrije osuđujem napad na dva državljana Kosova u Štrpcu“, naveo je Kurti.

Dodaje da je duboko zabrinut zbog njihovih povreda, poželevši im brz oporavak i podsetivši da su oni van životne opasnosti.

Kurti je takođe podsetio na ono što je prethodno potvrdila i Kosovska policija – da je osumnjičeni za ovaj napad već uhapšen.

„On bez sumnje mora i hoće da se suoči sa pravosudnim organima“, naglasio je.

Najavljuje da će nadležne jedinice nastaviti istragu i to dok se ne razjasne sve okolnosti ovog, kako je kazao, čina koji je neprihvatljiv i za svaku osudu.

„Želim da uverim sve građane da je Kosovska policija maksimalno angažovana u obavljanju svojih dužnosti u cilju zaštite života i imovine svih bez razlike“, poručio je kosovski premijer na Fejsbuku.

O ovom incidentu danas je inicijalno izvestila Kancelarija za KiM, precizirajući da su dečak i mladić srpske nacionalnosti u selu kod Štrpca ranjeni, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu.

Slučaj je potom potvrdila i Kosovska policija, premda ne precizirajući koje su nacionalnosti dvojica ranjenih.

Oni, kako je potvrđeno sa obe strane, nisu životno ugroženi i trenutno se nalaze u KBC-u Gračanica.

U međuvremenu, Kosovska policija je identifikovala i uhapsila osumnjičenog, tridesetrogodišnjeg muškarca A.K. sa Kosova.

Takođe, istragom su potom pronađeni i oduzeti materijalni dokazi – pištolj, koji je, kako se još uvek sumnja, korišćen tokom izvršenja krivičnog dela, kao i automobil.

O svemu opširnije:

 

KP: Uhapšen osumnjičeni za današnju pucnjavu na dečaka i mladića kod Štrpca, pronađen i pištolj

 

Ranjeno dvoje Srba kod Štrpca, na dečaka i mladića pucano iz vatrenog oružja; Nisu životno ugroženiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.