Mehaj potvrdio da je pripadnik KBS umešan u ranjavanje srpskih mladića kod Štrpca

armend mehaj hag
Fejsbuk/Armend Mehaj

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj potvrdio je večeras da je u incidentu ranjavanja srpskog dečaka i mladića u Štrpcu umešan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga. Istovremeno je izrazio najdublje žaljenje.

„Poštovani građani, upravo sam obavešten da je jedan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga uključen u slučaj koji se desio u Štrpcu. Slučajem se bave organi bezbednosti i pravosuđa“, saopštio je Mehaj.

Navodi da će se postupati prema propisima i zakonima kosovskog ministarstva odbrane i KBS.

„Izražavam najdublje žaljenje zbog onoga što se dogodilo u Štrpcu. Povređenima želim brz oporavak. Ovakvi slučajevi su izolovani, ali kao takvi ne smeju da se dogode“, naglasio je u saopštenju.

Mehaj je ponovio da kosovsko ministarstvo odbrane i Kosovske bezbednosne snage „ostaju posvećeni služenju našim građanima bez razlike“.

Osuda je stigla i od kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koji je naglasio da se radi o „državljanima Kosova“, te da je „duboko zabrinut zbog njihovih povreda“, poželevši im takođe „brz oporavak“ i podsetivši da je već uhapšen osumnjičeni za napad.

Kancelarija za KiM saopštila je da su dečak S.S. (11) i mladić M.S. (21) srpske nacionalnosti ranjeni danas u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu.

Slučaj je potom potvrdila i Kosovska policija, premda ne precizirajući koje su nacionalnosti dvojica ranjenih.

Oni, kako je potvrđeno sa obe strane, nisu životno ugroženi i trenutno se nalaze u KBC-u Gračanica.

U međuvremenu, Kosovska policija je identifikovala i uhapsila osumnjičenog, tridesettrogodišnjeg muškarca A.K. sa Kosova.

Takođe, istragom su potom pronađeni i oduzeti materijalni dokazi – pištolj, koji je, kako se još uvek sumnja, korišćen tokom izvršenja krivičnog dela, kao i automobil.

Ranjavanje srpske dece dogodilo se na Badnje veče.

Kurti osudio ranjavanje dečaka i mladića kod Štrpca: Uhapšeni će se bez sumnje suočiti sa pravosudnim organima

KP: Uhapšen osumnjičeni za današnju pucnjavu na dečaka i mladića kod Štrpca, pronađen i pištolj

Ranjeno dvoje Srba kod Štrpca, na dečaka i mladića pucano iz vatrenog oružja; Nisu životno ugroženiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.