Ranjeno dvoje Srba kod Štrpca, na dečaka i mladića pucano iz vatrenog oružja; Nisu životno ugroženi

Dvojica srpskih dečaka ranjena su danas u selu Gotovuša kod Štrpca, kada je na njih pucano iz vozila u pokretu, izvestila je Kancelarija za KiM. Da su dve osobe danas povređene kada je na njih pucano u ovom istom regionu, potvrdila je sada i Kosovska policija. Oni su van životne opasnosti, a policija vrši uviđaj. Put koji vodi ka Štrpcu trenutno je za saobraćaj blokiran u oba smera.

Kancelarija za KiM precizira da se radi o jedanaestogodišnjem dečaku S.S. i dvadesetjednogodišnjem mladiću M.S. Iz Kancelarije ujedno tvrde da je na njih pucao „lokalni Albanac“.

„Ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac“, navela je Kancelarija za KiM.

Preciziraju da su oni navodno u trenutku napada išli pored puta i nosili Badnjak.

„Oni su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi“, navode iz Kancelarije za KiM, dodajući da se oni transportuju u KBC u Gračanici gde će im biti pružena medicinska nega.

U međuvremenu, stariji mladić koji je danas povređen, opisao je kako je do današnjeg incidenta došlo.

„Izašli smo na put da se slikamo i posle toga je naišao auto ne znam koji. Ispalili su metak i evo pogođen sam u ruku“, kazao je on kratko za TV Herc.

Iz Kancelarije za KiM smatraju da je reč o „pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi“.

„Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila“, tvrde iz ove institucije.

Zahtevaju hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice u vezi sa ovim slučajem.

KoSSev portal je povodom navoda Kancelarije za KiM kontaktirao Kosovsku policiju u Štrpcu, koji su potvrdili da se ovaj incident dogodio.

U međuvremenu je i glavna Direkcija Kosovske policije dala više detalja o ovom slučaju. Potvrđuju da su dve osobe u regionu Štrpca danas povređene iz vatrenog oružja, premda ne precizirajući koje su nacionalnosti.

„Danas, 06.01.2023. oko 15.19, policijska stanica u Štrpcu dobila je informaciju da su u selu Drajkovce u Štrpcu dve osobe, jedna stara oko 11 godina, a druga oko 21 godina – povređene od vatrenog oružja od strane nepoznatog lica koje se nalazilo u putničkom vozilu u pokretu i koje se kretalo iz Štrpca u pravcu Uroševca i potom napustilo lice mesta“, navode iz KP.

Potvrđuju i da su povređeni poslati prvo u Centar porodične medicine u Štrpcu radi pružanja medicinske pomoći i nakon ukazane prve pomoći – kolima Hitne pomoći transportovani u Gračanicu na dalje lečenje.

„Prema informacijama kojima raspolažemo, obojica povređenih su van životne opasnosti“, preciziraju iz policije.

Ističu da je policija preduzela sve radnje povodom ovog slučaja. Na lice mesta je izašla redovna policija, a potom i policijski istražitelji i krim tehničari Regionalnog istražnog sektora, po ovlašćenju tužioca starateljstva iz PTH-Uroševac – koji vrše uviđaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.