Učenici i prosvetni radnici u srpskim sredinama na Kosovu odali počast stradalima u Beogradu

Učenici sveće
FOTO: Radio Mitrovica Sever

Učenici STŠ Mihailo Petrović Alas, direktori škola i prosvetni radnici, danas su na platou STŠ „Mihailo Petrović Alas“ zapalili sveće i položili cveće u čast žrtvama napada u osnovnoj školi u Beogradu.

Načelnik školske uprave na Kosovu i Metohiji Ivan Zaporožac rekao je da će se sa tog mesta pomoliti Bogu, da se ovakve stvari nikada više ne ponove.

Zajedničkom molitvom i paljenjem sveća poslednju počast nastradalim đacima i čuvaru beogradske OŠ “Vladislav Ribnikar“ odali su i učenici i nastavnici STŠ Zvečan, učenici O.Š. “Vuk Karadžić”, kao i učenici O.Š. Branko Radičević. Učenici i nastavnici ostalih škola na Kosovu i Metohiji su takođe odali počast stradalima u Beogradu.

Zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, od danas je trodnevna žalost u Srbiji. Zastave su spuštene na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte minutom ćutanja. Dan žalosti proglašen je i Republici Srpskoj i u BiH.

Povodom smrtonosne pucnjave u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, Vlada Srbije donela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji.

Radio Mitrovica Sever

Pročitajte još:

Gračanica: Sveće u znak podrške roditeljima stradale dece i povređenima

Veće ministara donelo odluku: Sutra Dan žalosti u celoj BiH

„Mirëdita, dobar dan“: Odata počast stradalima u Beogradu. Kroz bol se nekad možemo videti bolje

Zvaničnici iz Prištine upućuju saučešće porodicama i prijateljima žrtava pucnjave u Beogradu

Kako se izveštava o tragediji? NUNS: Profesija na iskušenju

U srpskim sredinama na KiM zbog tragedije u BG otkazani svi događaji zabavnog karaktera, zastave na pola koplja, a u školama minut ćutanja

Proglašena trodnevna žalost; Milić: (Osumnjičeni) maloletnik planirao napad i napravio spisak žrtava

Pucnjava u školi u Beogradu, uhapšen učenik, ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenjaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.