Veće ministara donelo odluku: Sutra Dan žalosti u celoj BiH

FOTO: Veće ministara BiH/Fena

Zastave na institucijama BiH će biti spuštene na pola koplja zbog masakra u Beogradu, javili su večeras bosanskohercegovački mediji, među njima i Dnevni Avaz.

Veće ministara Bosne i Hercegovine večeras je donelo Odluku o proglašenju Dana žalosti u Bosni i Hercegovini u petak, 5. maja 2023. godine, zbog tragične pogibije osmoro dece i jednog stražara u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Ranije je Vlada Republike Srpske na vanrednoj sednici donela takođe odluku o proglašenju dana žalosti i najavila oštrije mere u školama, kao što je testiranje učenika na narkotike i zabrana korišćenja mobilnih telefona.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, potom je poručio da Dan žalosti treba da se proglasi u celoj državi, što je Savet ministara večeras usvojio.

Zastave na institucijama BiH biće spuštene na pola koplja, televizijski i radijski sadržaji kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti, saopštilo je ovo Veće.

„Mirëdita, dobar dan“: Odata počast stradalima u Beogradu. Kroz bol se nekad možemo videti bolje

Zvaničnici iz Prištine upućuju saučešće porodicama i prijateljima žrtava pucnjave u Beogradu

Kako se izveštava o tragediji? NUNS: Profesija na iskušenju

U srpskim sredinama na KiM zbog tragedije u BG otkazani svi događaji zabavnog karaktera, zastave na pola koplja, a u školama minut ćutanja

Proglašena trodnevna žalost; Milić: (Osumnjičeni) maloletnik planirao napad i napravio spisak žrtava

Pucnjava u školi u Beogradu, uhapšen učenik, ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenja

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.