U srpskim sredinama na KiM zbog tragedije u BG otkazani svi događaji zabavnog karaktera, zastave na pola koplja, a u školama minut ćutanja

FOTO: KoSSev

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije kojom se naredna tri dana, zbog jučerašnjeg tragičnog događaja u školi u Beogradu, proglašavaju danima žalosti – ista će se poštovati i u srpskim sredinama na KiM.

Kako je saopštila Srpska lista, u tom periodu i u većinski sroskim sredinama na Kosovu otkazuju se svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija.

Takođe, prvi čas učenika osnovnih i srednjih škola počeće minutom ćutanja za stradale u pucnjavi u Beogradu.

Ujedno, kako preciziraju iz Srpske liste – zastave na svim institucijama Republike Srbije biće spuštene na pola koplja.

„U ime Srpske liste i srpskog naroda sa KiM izražavamo najdublje saučešće porodicama nedužno stradalih, a povređenima želimo brzi oporavak“, poručuju su iz ove stranke.

U jučerašnjoj pucnjavi u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” nastradalo je osmoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjeno još sedam.

Osumnjičeni maloletnik, inače učenik iste škole je priveden, kao i njegovi roditelji.

Tragičan slučaj je hitna svetska vest, saučešća porodicama pristižu sa mnogih svetskih adresa.

O tome se podsetite: 

Pucnjava u školi u Beogradu, uhapšen učenik, ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenja

Proglašena trodnevna žalost; Milić: Maloletnik planirao napad i napravio spisak žrtavaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.