Podignuta optužnica protiv 8 osoba, kosovski mediji navode da je jedan od optuženih sin Nenada Rašića

sud
FOTO: Insitutfrancais.rs

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je u petak da je podignuta optužnica protiv osam osoba u vezi sa slučajem učešća u premlaćivanju u Gračanici koje se dogodilo februara prošle godine, saopšteno je na sajtu ovog Tužilaštva.

Optužnica je podignuta protiv C.Z, L.K, B.Z, D.N, M.J, D.R. i N.R, a na teret im se stavlja krivično delo „Učešće u premlaćivanju“, dok se M.R. tereti za „Nanošenje teških telesnih povreda“.

„Prema optužnici, dana 22.02.2021. godine oko 11.00 časova u Lapljem Selu kod Gračanice, odnosno u blizini Osnovne škole „Miladin Mitić“, okrivljeni N.R. zajedno sa navedenim okrivljenima (njegovim prijateljima), nakon nekoliko verbalnih provokacija od strane maloletnog lica, a zbog prethodnog spora, maloletnik je prvo gurnuo okrivljenog N.R., dok ga je ovaj udario pesnicom u lice i na taj način počinje tuča između dve grupe okrivljenih, gde kao rezultat tuče, okrivljeni N.R. zadobija teške telesne povrede, čime su okrivljeni u saizvršilaštvu učinili krivično delo ‘Učestvovanje u tuči'“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo ujedno navodi i da je u slučaju M.R, koji je jakim predmetom udario u lice N.R, koji je usled udarca zadobio teške telesne povrede, sa, kako se navodi, trajnim oštećenjem zdravlja, državni tužilac predložio Sudu da okrivljeni budu proglašeni i osuđeni za krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Iako Tužilaštvo u svom saopštenju ne navodi puna imena učesnika u ovom slučaju, pojedini kosovski mediji su objavili da se radi o tuči u kojoj je učestvovao i sin sadašnjeg kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića.

Tuča se dogodila u februaru 2021. godine.

Pročitajte još:

 

Osumnjičenima za učešće u tuči u Lapljem Selu određen jednomesečni pritvor

 

Janjić: Nije se dogodio linč, već je reč o sukobu dve grupe politički suprotstavljenih mladića

 

Rašić: Moj sin sigurno nije znao da je tuča organizovana, škola je radila u ponedeljak

 

Vučić o tuči u Lapljem selu: Ne mogu Srbiju da lažima ponižavaju kojekakvi fićifirići

 

Trajković: Tuča u L.Selu bila zakazana, ubrzo odluka o pritvoru uhapšenih

 

Vučić o tuči u Lapljem selu: Imamo sve podatke, dve grupe mladića zakazale tuču, nisu imali nastavu u školi

 

Rašić: Porodica na prvom mestu, nek’ ja budem vaša meta, ne treba da budu ničija deca

 

Zatražen pritvor za sedam od osam privedenih zbog tuče u Lapljem Selu

 

Naručene batine iz Beograda ili dogovorena tuča između srednjoškolaca

 

Roditelji privedenih mladića: Tuču je izazvao Nikola Rašić

 

O.Sava: Ovi ljudi nisu Srbi, već neljudi

 

Pretučen sin Nenada Rašića, uhapšeno 8 osumnjičenihPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.