Zatražen pritvor za sedam od osam privedenih zbog tuče u Lapljem Selu

Tuča
FOTO: Printscreen

Tužilaštvo u Prištini zatražilo je danas da se odredi mera pritvora za sedam osoba osmnjičenih da su učestvovali u jučerašnjoj masovnoj tuči u Lapljem Selu u kojoj su povređene najmanje dve osobe, a od kojih je jedna sin političara sa centralnog Kosova, Nenada Rašića.

Portparolka tužilaštva u Prištini, Ljaureta Uljaj (Laureta Ulaj), potvrdila je za Kallxo da je zatražena mera pritvora za sedam osoba, od ukupno osam koje su juče uhapšene, dok je poslednji – maloletnik, usled zadobijenih povreda, na lečenju.

Za sada nema mnogo zvaničnih informacija o ovom slučaju.

Na osnovu navoda policije, zna se da je do masovne tuče došlo oko 10:30 u blizini kompleksa u kojem su smeštene dve srednje i jedna osnovna škola, a da su u tuči učestvovali učenici i druge osobe.

Policija je takođe potvrdila da je jedna osoba zadobila telesne povrede nakon čega je poslata u Gračanicu na bolničko lečenje.

Sinoć je potvrđeno iz policije i tužilaštva da je osam osoba, među kojima je jedno maloletno lice, uhapšeno i da im je određena mera pritvora od 48 sati.

Policija, međutim, u današnjem policijskom izveštaju navodi da je reč o sedam osoba.

Više informacija o jučerašnjoj tuči nismo uspeli da dobijemo ni ovog jutra od komandira policijske stanice u Gračanici, Bratislava Trajkovića.

I dok manjka zvaničnih informacija, politički zvaničnici, kako oni u Prištini, tako u Beogradu i srpskim sredinama na Kosovu uveliko iznose svoja viđenja o samoj tuči. Više o tome u:

Vučić o tuči u Lapljem selu: Imamo sve podatke, dve grupe mladića zakazale tuču, nisu imali nastavu u školi

Rašić: Porodica na prvom mestu, nek’ ja budem vaša meta, ne treba da budu ničija deca

Naručene batine iz Beograda ili dogovorena tuča između srednjoškolaca

Roditelji privedenih mladića: Tuču je izazvao Nikola Rašić

O.Sava: Ovi ljudi nisu Srbi, već neljudi

Pretučen sin Nenada Rašića, uhapšeno 8 osumnjičenih

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.