PKS o protestu: Predstava za neinformisan narod u Srbiji, krivicu za sunovrat privatne politike opet svaljuju na narod

Aleksandar Jablanović
Foto: KoSSev

„Režirani skup u Kosovskoj Mitrovici, dokaz je izopačenosti SNS vlasti i straha njihove ispostave – Srpske liste“, saopštila je Partija Kosovskih Srba juče nakon završene protestne šetnje koja je organizovana uz podršku Srpske liste.

Najavljen je kao protest protiv kosovskih vlasti zbog toga što ne dozvoljavaju Srbima da kao i do sada glasaju na srpskim izborima, odnosno da se izvrši „prikupljanje glasova“ kako su to i Priština i zapad nazivali, skup je juče završen jedinim zahtevom šefa Srpske liste i ministra u kosovskoj vladi Gorana Rakića – da se na funkciju predsednice suda upravo u kosovskom sistemu vrati Ljiljana Stevanović. Do tada, „samosupenduju“ se i ostali srpski funkcioneri i zaposleni u ovim institucijama.

rakić spirić radojević protesti mitrovica
FOTO: KoSSev

„Oni koji za sebe vole da kažu kako imaju podršku 99% Srba sa Kosova treba da znaju kako je i 99% odgovornosti za sve prethodne i buduće tenzije i eventualne sukobe na njima“, saopštila je sa druge strane PKS kao komentar na jučerašnje događaje.

Miting je za ove aktiviste protekao „bez energije, ideje i bez odgovornosti“.

„Samo je predstava za neinformisani narod u centralnoj Srbiji i generalna proba za prikupljanje ucenjenih ljudi pred glasanje 3. aprila, kojeg na Kosovu neće ni biti“, naglašeno je u saopštenju za javnost.

„U vremenu kada na naplatu dolaze tajni dogovori Aleksandra Vučića oko Kosova, neko je odlučio da je najbolje sakriti se iza nevinog naroda i njemu natovariti odgovornost i krivicu za sunovrat privatne politike Aleksandra Vučića. Uzaludno je skrivanje iza ucenjenog naroda jer uskoro će odgovornost biti pojedinačna i na svakome od nas ponaosob, ali plodove ove katastrofalne i mafijaške politike plaćaćemo svi na duge staze i bez izuzetaka“, navodi PKS.

„Albanci očigledno ne znaju da su odavno pobeđeni sa rezultatom od 5:0, ili oni dobro znaju ono što vlast iz Beograda od Srba sa KiM vešto sakriva već 10 godina?“, zaključuju sa ovom porukom.

A u izjavi za RTV KiM juče, lider ove partije Aleksandar Jablanović podsetio je na „samozamrzavanje“ Srpske liste u godinama pre „samosuspenzije“.

„Proteste protiv čega i zbog čega? Sada treba građani da svojim prisustvom brane nesposobnost Srpske liste koja nije mogla da se dogovori sa njihovim premijerom Aljbinom Kurtijem da im dozvoli srpske izbore. Srpska lista je partner Aljbina Kurtija. Oni su provereno ‘oslići’ koji se sada spremaju na zamrzavanje po peti put i nijedan put nisu ostvarili apsolutno ništa za Srbe na Kosovu“

Potpuno je drugačiji stav o skupu predsednika Aleksandra Vučića, Petra Petkovića i same Srpske liste. Ističu da nikada veći skup nije organizovan kao onaj što je juče bio u Mitrovici, da je bio dostojanstven i veličanstven.

O ostalim događajima podsetite se u:

Vučić se Briselskog drži kao ‘pijan plota’, zarad mira i bezbednosti Srba na Kosovu odriče se 50,000 glasova

Kurti se Srbima zahvalio na mirnim protestima, pozvao na „veće poverenje u Vladu Kosova“ a da ne „potpadaju pod uticaj autoritarnog režima u Beogradu“

Hodžić: Nisam demantovala Gorana Rakića

Kurti: Možda u Srbiji predsednik suspenduje i smenjuje sudije i tužioce, na Kosovu sudstvo..

Gazeta: „Rakić kaže da svi zaposleni Srbi obustavljaju rad, a Hodžić to negira“

Kosovska policija oduzela dron novinarskoj ekipi Medija centra u Čaglavici

NUNS: Srpska lista da prestane da vrši pritisak na portal KoSSev

Lazarević: Srpska lista pažljivo da pročita tekst, pre nego prozove KoSSev i dezinformiše javnost

Kvinta i EU: Svi građani imaju pravo na mirna okupljanja

Jevtić sa protesta u Gračanici: Nećemo da ćutimo, ovo je naša demokratska borba

Izbori nestali sa agende protesta, „samosuspendovali“ se zbog sudije

Autobusi RKS, KM, ČA i BG ušli u K.Mitrovicu, protest počinjePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.