Gazeta: „Rakić kaže da svi zaposleni Srbi obustavljaju rad, a Hodžić to negira“

FOTO: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Opština Severna Mitrovica demantovala je predsednika Srpske liste, Gorana Rakića, koji je rekao da će svi zaposleni u kosovskim institucijama na Severu, obustaviti rad dok se predsednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović, ne vrati na posao. Ona je suspendovana nakon što je prisustvovala sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Gazeta Ekspress.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić, rekla je da je opština otvorena i da radovi nisu stali.

Ona je u izjavi za Express kazala da svaki građanin može da ode i dobije uslugu koja mu je potrebna.

„Da, radimo. Političke odluke su jedno, a na tehničkom nivou svi radimo. Opština je otvorena za svakog građanina, za svaku uslugu koja mu zatreba“, rekla je Hodžić.

Inače, kosovski ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić, je na protestu koji je danas održan u severnom delu Mitrovice rekao da niko od njih koji je zaposlen u kosovskim institucijama na Severu neće ići na posao dok se na posao ne vrati i predsednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović.

„Prema informacijama koje smo jutros dobili ja i gradonačelnici, sudije srpske nacionalnosti i zaposleni u sudovima i pravosuđu danas nisu otišli na posao. Od danas su u znak podrške razrešenoj predsednici Suda i oni suspendovani i tako će biti dok se Ljiljana Stevanović ne vrati na posao“, rekao je Rakić sa protesta.

Više o današnjim protestima u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici, pogledajte i pročitajte u:

Kvinta i EU: Svi građani imaju pravo na mirna okupljanja

Jevtić sa protesta u Gračanici: Nećemo da ćutimo, ovo je naša demokratska borba

Lazarević: Srpska lista pažljivo da pročita tekst, pre nego prozove KoSSev i dezinformiše javnost

Izbori nestali sa agende protesta, „samosuspendovali“ se zbog sudije

Autobusi RKS, KM, ČA i BG ušli u K.Mitrovicu, protest počinjePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.