Orden Kralja Milutina KBC-u Priština

Bratislav Lazić SPC teodosije
FOTO: RTV Kim

Na predlog episkopa Teodosija, Sveti Sinod SPC je dodelio orden Svetog kralja Milutina Kliničko-bolničkom centru Priština u Gračanici, za kako je navedeno u obrazloženju, veliki trud, požrtvovanje i hršćansku ljubav osoblja koje i pored veoma teških uslova pokazuje prema svim pacijentima, naročito u vreme pandemije koronavirusa. Ovo priznanje je dodeljeno noćas tokom vaskršnje liturgije upravi KBC-a.

Priznanje je primio direktor KBC-a Bratislav Lazić. „Dostojan!“, uzviknuo je vladika Teodosije.

„Evo ovde u našoj lepoj Gračanici, poslednjoj i najlepšoj zadužbini Svetoga Kralja Milutina imamo čast da KBC Priština sa sedištem u Gračanici i Lapljem Selu dodelimo ovo visoko odlikovanje naše crkve. Znamo u kakvim uslovima radi osoblje KBC u poslednjih 20 godina. Za naš narod koji ovde opstaje bolnica u Lapljem Selu je jedan od stubova i sigurnosti za taj narod“, kazao je vladika Teodosije.

Direktor KBC-a Bratislav Lazić je izrazio zahvalnost povodom ovog velikog priznanja SPC. On je kazao da je ovo veliki dan za ovu zdravstvenu ustanovu.

„Mi smo poneli ovo odličje ali to odličje se ne može odnositi samo na zaposlene u Kliničko-bolničkom centru već za sve radnike koji su svakodnevno na terenu. Aktuelni trenutak, a taj trenutak traje više od 20 godina, je protkan velikim opterećenjem a pandemija koronavirusa je to samo još više istakla – da mi samo velikim radom, slogom i pregalaštvom možemo da prevaziđemo svaku nedaću koja nas pritiska“, kazao je Lazić.

Lazić je kazao da je SPC jedan od stubova opstanka Srba na Kosovu i da narod kroz Crkvu dobija potrebnu snagu.

RTV Kim

Pročitajte još:

Hristos voskrese!

Rašanke, umetnici i profesori sa Severa novom pesmom čestitali Vaskrs

Zvaničnici čestitaju Vaskrs: Okrenimo se miru, zajedništvu i čovekoljublju

Vladika Teodosije: Čuvamo svetinje kao zenicu oka svog ali poštujemo i druge vere

Patrijarh u Vasrkršnoj poslanici: Braćo i sestre sa KiM, sa vama je sav srpski narod

Farbanje jaja: Zadovoljstvo u krugu porodice, ali i sezonski posao

Danas je Veliki petak

Raspored Uskršnjih bogosluženja u manastirima i crkvama na Kosovu i Metohiji

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.