Filipović: Uhapšenom na Gazimestanu se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio

Jovana Filipović
Foto: RTV Kim/Ilustracija

N. N. koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično delo „raspirivanja razdora i netrpeljivosti“. Trenutno se nalazi u policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za određivanje pritvora.

Porodica N. N. angažovala je advokaticu Jovanu Filipović za zastupanje njihovog uhapšenog sina. Kako je kazala Jovana Filipović za RTV Kim, N. N. je saslušan i još uvek je u stanici policije.

„Za ovo krivično delo stavljaju mu se na teret izgovorene reči za koje N. N. tvrdi da nije izgovorio, niti to mogu da potvrde bilo koji drugi svedoci koji su bili prisutni tamo. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem je da ne postoji nijedan materijalni dokaz i da se ceo postupak svodi na priči ‘rekla, kazala'“, ističe Filipovićeva.

Zbog trajanja istrage, advokatica nije mogla da kaže koje su to reči koje je navodno N. N. izgovorio.

Na pitanje zašto je N. N. tokom hapšenja bio bez gornjeg dela odeće, ona kaže: „Bio je bez majice zato što mu je bilo vruće. To je razlog što je bio go do pojasa. Kada je išao ka autobusu kojim je planirao da se vrati kući njega su sačekali pripadnici policije, tražili su da se legitimiše, on kod sebe nije imao ličnu kartu pošto mu je ona bila sa svim stvarima u autobusu“, kaže Filipovićeva.

RTV KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.