Mladiću uhapšenom na Gazimestanu produžen pritvor

Jovana Filipović
Foto: RTV Kim

N. N., uhapšenom na Gazimestanu, na Vidovdan, sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca, prenela je RTS-u njegova braniteljka Jovana Filipović.

Dodala je da je pritvor N. N. produžen kao mera prisustva okrivljenog lica u toku vođenja krivičnog postupka, s obzirom na to da po krivičnom zakonu nije dozvoljeno suđenje u odsustvu, a da pritvoreni nema ni prebivalište ni boravište na KiM.

Uhapšenog 20-godišnjaka iz Beograda terete da je navodno uzvikivao „Ubij, ubij Šiptara“, i to na osnovu izjave jednog svedoka – policajca, koji ga je priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Iz policiije su u saopštenju u danu kada su ga uhapsili, naveli da je N. N. osumnjičen za „izazivanje mržnje i netrpeljivosti“, bez navođenja detalja.

Advokatica Jovana Filipović navela je da nema dokaza za pritvaranje, jer kako kaže, jedino je policajac koji ga je uhapsio čuo da je navodno uzvikivao ono za šta ga terete.

Ona dodaje da na Gazimestanu tokom obeležavanja Vidovdana niko nije uzvikivao nešto slično.

Očekuje da suđenje bude zakazano u što kraćem roku.

RTS

Povezane vesti:

Uhapšenom na Gazimestanu određen pritvor od 30 dana

Filipović: Uhapšenom na Gazimestanu se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorioPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.