Mediji: FIFA pokrenula još jedan postupak protiv srpske reprezentacije

FOTO: Fudbalski savez Srbije/Tviter

FIFA je otpočela istragu zbog navodnog nedoličnog ponašanja srpskih igrača, zvaničnika tima i navijača tokom utakmice između Srbije i Švajcarske, preneo je Glas Amerike.

Istraga je usledila nakon pritužbi Fudbalskog saveza Kosova zbog, kako je naveo FSK, „teških uvreda selektora reprezentacije Srbije“, kao i „rasističkih“ postupaka srpskih navijača na utakmici Svetskog prvenstva Švajcarska-Srbija, koja je odigrana 2. decembra.

U saopštenju FIFA navodi da je njena disciplinska komisija pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije „zbog potencijalnog kršenja članova 12 (neprilično ponašanje igrača i zvaničnika), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbednost na utakmicama) disciplinskih propisa“, vezano za incidente tokom utakmice.

Fudbalski savez Kosova podneo je žalbu FIFA pre dva dana, zbog, kako su tada naveli, „teških uvreda selektora reprezentacije Srbije“, kao i „rasističkih“ postupaka srpskih navijača na utakmici Svetskog prvenstva 2. decembra.

„Isticanje slogana sa političkim porukama i rasističko oslovljanje Albanaca čulo se gotovo tokom čitavog meča, a o njima su izveštavali i svetski mediji“, poručili su iz ovog saveza.

Ovaj savez je nedavno, odnosno nakon utakmice Srbije protiv Brazila, takođe uložio žalbu FIFA-i nakon što je, kako su tvrdili, zastava na kojoj je prikazano Kosovo u bojama Srbije i sa natpisom „Nema predaje“ okačena navodno u svlačionici srpskih igrača.

Rojters je u međuvremenu javio da je FIFA pokrenula postupak protiv FS Srbije.

Pročitajte još:

FSK podneo žalbu FIFA-i zbog, kako tvrde, „teških uvreda“ selektora srpske reprezentacije i „rasističkih postupaka“ navijača

Pacoli: Ja ću da platim ukoliko FIFA kazni Džaku zbog dresa

Rama: Vučić će da prisustvuje samitu u Tirani; Nije dostojanstveno koristiti Šaćirija i Džaku u političke svrhe

Više od igre

Rojters: FIFA istražuje Srbiju zbog zastave u svlačionici

Fudbalski savez Kosova podneo žalbu FIFA-i zbog zastave sa natpisom „Nema predaje“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.