KP o Vidovdanu: Jedno hapšenje, oduzete majice, desetorici zabranjen ulaz na Kosovo

FOTO: KoSSev/Ilustracija

Kosovska policija potvrdila je da je jedna osoba uhapšena danas na Gazimestanu gde je obeležen Vidovdan, a zbog sumnje da je „podsticao i raspirivao mržnju i razdor“.

Mediji su danas izvestili o hapšenju mladića iz Beograda navodeći da je uhapšen zbog toga što nije imao lična dokumenta.

U međuvremenu se oglasila Kosovska policija potvrdivši da je došlo do hapšenje na Gazimestanu, ali zbog „podsticanja i raspirivanja mržnje i razdora“.

Kako su naveli, sve radnje u vezi sa dotičnom osobom će biti preduzete uz konsultacije i koordinaciju sa tužiocem angažovanim na slučaju.

Iz policije ujedno navode da je na prelazima Vrbnica i Kula u tri odvojena slučaja zaustavljeno ukupno deset državljana Crne Gore srpske nacionalnosti.

Prilikom kontrole njihovih vozila pronađeno je i zaplenjeno više majica sa, kako navode iz policije, „natpisima koji izazivaju mržnju“, te im je zabranjen ulazak na Kosovo.

Fotografiju majica pogledajte ispod.

Kosovska policija je za današnje obeležavanje Vidovdana pripremila operativni plan za upravljanje bezbednosnom situacijom, pre, tokom i posle održavanja Vidovdana.

zaplenjene majice vidovdan
FOTO: KP

Kako je danas proteklo obeležavanje 633. godišnjice Kosovske bitke na Gazimestanu, pogledajte u:

Na Gazimestanu obeležena 633.godišnjica Kosovske bitke, patrijarh služio opeloPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.