Jednomesečni pritvor za 24 uhapšena u Karačevu zbog šverca

karačevo
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Osnovni sud u Gnjilanu saopštio je u petak da je odobrio zahtev Osnovnog tužilaštva Gnjilana, određujući jednomesečni pritvor za 24 osumnjičena u slučaju šverca u Karačevu, Kamenica.

Prema saopštenju, okrivljeni R.S., Lj.M. (L.M.), F.A., N.M., H.R., R.Š. (R.Sh.), A.D., F.B., I.T., R.A., A.T. i F.K., od novembra 2019. godine, u selu Karačevo, sa namerom i svrhom nezakonite dobiti, švercovali su stoku koju su prevozili ilegalnim putevima.

Ovim radnjama optuženi su osumnjičeni da su počinili krivično delo „šverc robe“, delo sankcionisano Krivičnim zakonikom Republike Kosovo.

Prema obaveštenju, okrivljeni J.H., N.Š. (N.Sh.), Š.K (Sh.K.), K.M., U.A., B.R., A.H., H.M. i J.B., od decembra 2019. godine, kao lica odgovorna za poslove prerade mesa, namerno i u svrhu ostvarivanja materijalne koristi, kupili su stoku za koju su znali da je švercovana i da bi je u svrhu prodaje proizvodili i mesne prerađevine i stavljali u promet, bez vršenja potrebnih provera u skladu sa standardima.

Takođe, okrivljeni su osumnjičeni da su počinili krivična dela „kupovina, prijem ili prikrivanje predmeta dobijenih izvršenjem krivičnog dela“ i „proizvodnja i distribucija štetnih prehrambenih proizvoda“ Krivičnog zakona Kosova.

Saopšteno je da je I.K., od septembra 2019. do 18. septembra 2020. godine, u restoranu „Automate Club“ iz Karačeva, organizovao igre na sreću, kako bi stekao nelegalnu imovinu.

Ovim radnjama osumnjičen je počinio krivično delo „organizacija piramidalnih šema i ilegalno kockanje“ Krivičnog zakona Kosova.

Pretpretresni sudija Glavnog odeljenja Ramiz Azizi, nakon održane rasprave, smatrao je da su ispunjeni zakonski uslovi za određivanje pritvora optuženima, jer bi izricanje drugih alternativnih mera ometalo normalno vođenje krivičnog postupka.

Pročitajte još:

Nastavljena operacija „Karačevo“, uhapšene još 22 osobe širom Kosova

Uhapšene još dve osobe zbog „šverca robe“ u Karačevu

Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu

Tužilaštvo zatražilo jednomesečni pritvor za 30 ljudi uhapšenih u Karačevu

Kurti: U Karačevu je samo rep organizovanog kriminala, glava mu je u Prištini

Hoti: Akcija u Karačevu početak povratka u normalnost u svakom polju

KOHA: Racija Specijalne policija u Karačevu, demolirane kockarnice, uhapšeno 33, među njima i policajci

Slučaj Karačevo, Veljiu: „Zatražili smo od KFOR-a da ne dozvoli srpskoj vojsci da silazi daleko ispod granice“

Otkazao sam policijske akcije u Zubinom Potoku i Karačevu, bila je to Tačijeva igraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.