Haradinaj o ranjavanju dece u Štrpcu: Neprihvatljivo, za svaku osudu, apelujem na porodice i lokalne Srbe da ne nasedaju na propagandu

Foto: Ramuš Haradinaj Fejsbuk nalog

„Ranjavanje dvoje mladih u Štrpcu je neprihvatljiv čin i čin za osudu! Povređenima želim brz oporavak“, na ranjavanje dece iz Štrpca je reagovao i lider AAK, te bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Dečak S.S.(11) i mladić M.S.(21) srpske nacionalnosti ranjeni su na Badnji dan u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu. Mladići su, premda u šoku, van životne opasnosti – sa prostrelnim ranama, i hospitalizovani su u KBC Gračanica.

Manje od dva sata nakon incidenta, policija je potvrdila da je uhapsila osumnjičenog 33-godišnjeg muškarca A.K., da bi potom kosovski ministar odbrane saopštio da je uhapšen pripadnik KBS.

„Molim organe za sprovođenje zakona na Kosovu da što pre obaveste javnost o okolnostima u kojima se događaj desio i o njegovim motivima. Takođe, apelujem na članove porodice i lokalne Srbe da ne nasedaju na propagandu koja bi ovom incidentu dala političku konotaciju! Dajmo pravdi vremena da razjasni okolnosti i motive ovog događaja!“, poručio je Haradinaj večeras.

Ne misli tako prvi čovek Štrpca Dalibor Jevtić.

„Sirinićka Župa postala je politička meta Aljbina Кurtija od trenutka kada je stupio na vlast. Više od godinu dana trpimo na različite načine pritiske, hapšenja, zatvaranje srpskih institucija. I pre godinu dana su nas na Badnje jutro sačekale duge cevi u kućama i na ulicama Štrpca. Кurti je svojom politikom mržnje prema Srbima otvorio ‘lov na Srbe’,“ poručio je gradonačelnik Štrpca.

On je zakazao protest Srba na drugi dan Božića, usled loše bezbednosne situacije.

O ostalim reakcijama i dešavanjima čitajte u:

Jevtić najavio protest za sutra: Кurti politikom mržnje prema Srbima otvorio ‘lov’ na njih

Kurti čestitao Božić: Da naporno i pošteno radimo za suživot i razumevanje, pravdu i praštanje

Uklonjene barikade kod Štrpca

„Mir Božji – Hristos se rodi“, uz ranjavanje srpske dece i neslavan doček Petkovića u Kolašinu

Vučić uz fotografiju malog Stefana iz bolesničke postelje nakon ranjavanja: I u Hilandaru se molimo za tebe

Patrijarh ranjenim dečacima: Večeras se za vas mole sva postradala deca sa Kosova i Metohije

Mehaj potvrdio da je pripadnik KBS umešan u ranjavanje srpskih mladića kod Štrpca

Kurti osudio ranjavanje dečaka i mladića kod Štrpca: Uhapšeni će se bez sumnje suočiti sa pravosudnim organima

Otac ranjenog mladića: Ne znam koga bih osudio

KP: Uhapšen osumnjičeni za današnju pucnjavu na dečaka i mladića kod Štrpca, pronađen i pištolj

Ranjeno dvoje Srba kod Štrpca, na dečaka i mladića pucano iz vatrenog oružja; Nisu životno ugroženiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.