Desetak organizovanih krađa u novobrdskom kraju, opljačkana i crkva

KRAĐE NA DESETAK MESTA U NOVOBRDSKOM KRAJU
Foto: RTV Puls

Organizovana grupa je na desetak mesta u Gornjem Kuscu i Stanišoru pretprošle noći, nadomak Gnjilana, izvršila ili pokušala da izvrši više provalnih krađa, konstatovala je policija koja je obavila uviđaj i registrovala tragove najmanje pet počinilaca.

Provaljena su vrata crkve Sveti Sava u Gornjem Kuscu i obijena kasa u kojoj su vernici ostavljali crkvene priloge.

„To je za nas veliki udarac, jer se napadaju i naše svetinje,“ rekao je za Puls crkvenjak Stanimir Nikolić koji je slučaj prijavio policiji.

Nešto posle ponoći preksinoć, ukradeno je i vozilo Opel astra u istom selu Marku Ristiću. Pokušaj krađa dogodio se još u desetak kuća, javlja RTV Puls.

U obližnjem selu Stanišor, takođe, posle ponoći, obijena je štala Srećka Kostića iz koje je odneta krava sa teletom.

U izjavi za Puls, potpredsednik opštine Novo Brdo Siniša Dimić osuđuje nove napade kriminalaca na imovinu srpskih meštana te opštine.

„Ovo je smišljen akt nasilja nad srpskim stanovništvom kako bi se ekonomski oslabili. Evidentno je da Kosovska policija nema dovoljno opreme, ljudstva, niti znanja da stane na put kriminalcima,“ rekao je Dimić.

U poslednjih mesec dana, ovo je već šesti put da su zabeležene krađe imovine srpskih vlasnika u novobrdskom kraju, a na meti lopova su bile kuće, krupna stoka i vozila.
Zbog drastičnog porasta kriminala poslednjih godina i protesta građana, policija je početkom oktobra smenila komandira policijske stanice u Novom Brdu Šukri Aliju i umesto njega postavila Ganija Huruglicu iz Kamenice.

Na pitanje Pulsa da objasni činjenicu da se i posle nekoliko meseci od njegovog postavljenja i dalje vrše krađe u novobrdskom kraju, a počinioci ostaju nepoznati, Huruglica je odbio da da komentar, uz obrazloženje da ima važnija posla na prikupljanju dokaza.

Detaljnije u vestima:

Protest pred policijskom stanicom u Bostanu zbog krađa: „Želimo minimum uslova, da živimo kao ljudi“

RTV Puls: Posle krađe, U Vitini kamenovane i dve srpske kuće

Dve krađe i pokušaj krađe u kosovskom pomoravlju

Zbog incidenta u selu Novake privedena četiri maloletna lica

Incident kod Žača: Presreli sveštenika i njegovu porodicu posle službe

U selu Novake obijena ambulanta, zapaljena knjiga protokola

RTK2: Incident u Starom Gracku, deca isprskana biber sprejom

Albanci iz Petriča blokirali prilaz Crkvi: Priveden predsednik sela, raseljeni Srbin priveden za „masakr“ pa puštenPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.