U selu Novake obijena ambulanta, zapaljena knjiga protokola

U ambulanti u selu Novake zapaljena je knjiga protokola pacijenata, potvrdio je za RTK2 predstavnik ovog sela. Iz Kosovske policije navode da šteta nije velika i da ništa nije ukradeno, prenosi ista RTV. 

Spasa Andrejević predstavnik sela i službenik za srpska pitanja u opštinskoj kancelariji za zajednice u Prizrenu potvrdio je za RTK2 da je knjiga protokola u ambulanti zapaljena, kao i da je sve predao policiji.

Iz stanice Kosovske policije u Prizrenu navode da su obavili uviđaj i da su konstatovali da pričinjena šteta nije velika.

„Dobili smo informaciju da je u ambulanti došlo do incidenta, izašli smo na lice mesta i konstatovali da je šteta veoma mala. Oštećen je registar, ali nije ništa ukradeno, policija traga za osumnjičenima. Još uvek nemamo ništa konkretno,“ rekao je za RTK2 portparol policije u Prizrenu, Hazir Beriša.

Predstavnici ministarstva za zajednice i povratak osudili su i ovaj incident, istakavši u izjavi za RTK2, da su veoma zabrinuti zbog poslednjih dešavanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.