COVID -19 potvrđen kod još jedne osobe danas u Kosovskoj Mitrovici

Nakon što je ranije danas COVID – 19 potvrđen kod zaposlenog u Pritvorskoj jedinici u severnoj Kosovskoj Mitrovici, čije je ispitivanje urađeno u Prištini, stigla je potvrda za još jedan slučaj inficiranja virusom korona, ali sa Torlaka.

Da je i peti slučaj pozitivan u sredinama nastanjenim većinski srpskim stanovništvom (jedan na jugu, četiri na Severu) na Kosovu i Metohiji, potvrdio je za KoSSev epidemiolog  dr Aleksandar Antonijević. U pitanju je uzorak koji je poslat u petak, a pacijent živi u Kosovskoj Mitrovici.

Za tri uzorka koji su poslati u subotu i šest koji su poslati juče, rezulati još nisu stigli, dakle čeka se nalaz za još devet ukupno do sada, rekao je Antonijević.

On, međutim, nije mogao da potvrdi saznanja našeg portala o mogućnosti da je među onima pozitivnim na COVID – 19, najmanje još jedan zdravstveni radnik, pored jutrošnjeg slučaja iz Pritvorske jedinice.

Podsetimo, ranije danas, COVID -19 potvrđen je kod jednog od zatvorskih radnika u Kosovskoj Mitrovici, ali je testiranje obavljeno u Prištini, s obzirom na to da je u pitanju institucija u kosovskom sistemu. Takođe, uzorci su uzeti kod još sedam radnika ove ustanove, koji će se takođe obaviti u Prištini.

KoSSev saznaje da je u pitanju muškarac (1983), zdravstveni radnik u pritvorskoj jedinici u Severnoj Mitrovici. On se dobro oseća a lekarima se javio nakon što je njegov kolega bio gost na događaju za koji se sumnja da je na njemu došlo do zaraze jednog od prethodnih slučajeva, a on sam dobio simptome gripa praćene povišenom temperaturom. Trenutno se nalazi na odeljenju mitrovičkog Kliničkog centra.

Na jutrošnjoj konferenciji za medije u Mitrovičkom dvoru predsednik Privremenog organa, Aleksandar Spirić, potvrdio je da će radnik pritvorske jedinice u Kosovskoj Mitrovici, kod koga je konstatovan COVID-19, biti transportovan u Klinički centar Niš.

Spirić je takođe potvrdio da su u ovoj kosovskoj ustanovi, ostalih sedam radnika svi imali indikovane simptome, a da su prethodno „bili gosti na svadbi 14. marta“.

„Ono što je sada najneophodnije jeste da se svi sa simptomima jave što pre epidemiologu“, apelovao je predsednik privremenog organa na građane, a na celokupnu javnost da poštuju mere za zaštitu stanovništva.

Još jedna osoba zaražena virusom korona na Severu Kosova, stižu epidemiolozi

Još šest uzoraka poslato za Torlak iz Kosovske Mitrovice

KBC KM: Istražujemo sve kontakte, nema mesta panici, oko 100 osoba u izolaciji

Dvoje pozitivno na koronavirus u K. Mitrovici i Leposaviću

Đurić: Osoba sa KiM zaražena virusom korona smeštena u KC Niš, porodici naložena samoizolacija

Vučić potvrdio: Prvi slučaj koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu

Gračanica: Pacijentkinja zaražena koronavirusom u dobrom stanju, 20 osoba u samoizolaciji

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.