Radović apeluje: Poštujte zaštitne mere, obavezno nošenje maski i rukavica

Bane Radović
FOTO: KoSSev

Portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović, povodom situacije sa virusom korona u Mitrovici poziva građane da se maksimalno pridržavaju zaštitnih mera kao i pojačanih mera lične higijene, te podseća da je nošenje zaštitnih sredstava (maski i rukavica), obavezno.

Radović naglašava da policija „neprekidno radi i da će biti servis građana dok se pandemija ne pobedi“.

Upozorio je sugrađane da se ne okupljaju u grupama u parkovima, na igralištima, u šetnjama, sportskim aktivnostima kao i na mestima gde se obavlja kupovina.

„Molimo vas da budete svesni situacije, te da svako od vas može da nam se obrati, posebno u situaciji kada imamo informacije da se u privatnoj režiji po kućama i stanovima i u drugim mestima prave žurke, skupovi, okupljanja, proslave rođendana i drugo, što je inače strogo zabranjeno usled virusa i ove velike pandemije“, naglašava Radović.

Radović ističe da svi građani mogu anonimno da prijave ovakva postupanja.

„Ohrabrujemo svakog građanina da prijavi anonimno ovakva postupanja. Anonimnost je zagarantovana“, dodao je.

Protiv onog ko krši ove mere biće preduzeti rigorozni postupci, ovo je u interesu građana i svih nas u borbi protiv koronavirusa, zaključuje Radović.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.