Vučić o akciji u Štrpcu: Hoće da oteraju Srbe iz Sirinićke župe

vučić
FOTO: Instagram/buducnostsrbijeav

„Hoće da oteraju Srbe iz Sirinićke župe, nismo naivni da očekujemo reakciju Zapada“, kazao je danas u Novom Sadu Aleksandar Vučić, u fabrici BMTS povodom jutrošnje akcije kosovske policije na više lokacija u Štrpcu, među kojima i u zgradi Privremenog organa te opštine.

Kako je javio Kallxo, akcija koja se od jutros odvijala u opštini Štrpce, četvrta je po redu u sklopu policijske akcije pod nazivom „Brezovica“, koja je započeta 21. decembra prošle godine, protiv osumnjičenih za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku „Šara“.

Akcija se danas vršila na sedam lokacija u ovoj opštini, pisao je Kallxo, navodeći da se pretres vrši i u zgradi institucije koja funkcioniše po srpskom sistemu.

Iste navode potom je izneo i Petković, precizirajući da su policijski službenici pretresali zgradu Privremenog organa opštine Štrpce, ali i više srpskih kuća.

Na današnjoj konferenciji za novinare nakon obilaska fabrike BMTS Technology u Novom Sadu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na kratko pitanje o „ROSU jedinicama u Štrpcu“, rekao da od Zapada „ne očekuje nikakvu reakciju na jutrošnji upad“.

„U Prištini će reći da je borba protiv korupcije i kriminala, a u stvari je njihov cilj da očiste Sirinićku župu kako bi jug Kosova i Metohije bio oslobođen od prisustva Srba, da Srbi tamo ne bi mogli da opstanu. A sve je to prikriveno i sakriveno iza lažne brige za poštenje u odnosu na upravljanje Brezovicom. Meni je to sasvim jasno, a da li će svima drugima da bude jasno, to je druga stvar. Ali, da li da očekujemo da neko kaže nešto, pa nemojte da ste naivni, davno smo prevazišli taj stepen naivnosti da verujemo da će neko na Zapadu da kaže bilo šta protiv maltretiranja Srba na Kosovu i Metohiji”, naveo je srpski predsednik.

Setio se i godišnjice martovskog pogroma.

„A za 18 godina niko nikada nije odgovarao za uništavanje srpskih svetinja i za ubijanje i proterivanje Srba“, navodi ali dodaje i ono što vidi kao odgovornost sadašnje srpske opozicije.

„Oni koji su u Beogradu ćutali i ništa nisu preduzimali danas se hvale time što su ćutali i nisu ništa preduzimali. To nam je nauk da pre svega brinemo da nam se makar u takvoj razmeri tragedije na Kosovu i Metohiji više ne događaju”, kazao je Vučić.

O akcijama kosovske policije u Štrpcu i reakcijama, čitajte u: 

Petković o akciji u Štrpcu: Zastrašivanje preostalih Srba, a ne borba protiv korupcije

U sklopu nastavka akcije „Brezovica“ u toku pretres na 7 lokacija; Pretres i u srpskoj instituciji

U sklopu nastavka akcije „Brezovica“ u toku pretres na 12 lokacija

U Štrpcu održan skup podrške uhapšenima: Nisu ni ratni zločinci, ni kriminalci

Jednomesečni pritvor za uhapšene u akciji „Brezovica“

U toku policijska akcija u Štrpcu, uhapšeni bivši gradonačelnik i direktor urbanizma

Štrpce: Zgrada opštine blokirana i dalje, radnici od jutros ne mogu da uđu, nedostatak informacija i različite reakcije

Novinar o slučaju Štrpce: Moguća hapšenja ljudi iz Vlade Kosova i ministarstava

Kontroverzni bivši gradonačelnik Štrpca

Vučić Pinku o akciji u Štrpcu, Kljanu Kosova o ratnim zločinima

Srpska lista Štrpce: Nikolić je višegodišnji mirotvorac, akcija mogla drugačije da se izvede

Policija potvrdila akciju „Brezovica“: Desetoro uhapšenih – Zaplenjena vozila, novac, oružje, dokumenta…

Trajković: Pohapšeni su svi Radoičićevi i Veselinovićevi gradonačelnici i funkcioneri

Tužilaštvo zatražilo pritvor za desetoro uhapšenih u jučerašnjoj akciji „Brezovica“

Policija potvrdila akciju „Brezovica“: Desetoro uhapšenih – Zaplenjena vozila, novac, oružje, dokumenta…Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.