Stano: EU zabrinuta zbog situacije na Severu, pomno pratimo, ukoliko bude bilo potrebe reagovaćemo

Potparol Evropske Unije Petar Stano i danas je ponovio da EU „pomno prati situaciju na Kosovu“, dodajući da je zabrinuta jer nema napretka u deeskalaciji na severu Kosova.

„Evropska Unija pomno prati situaciju. Naravno, vrlo smo zabrinuti sa ovom situacijom koja se nastavalja. Nema jasne deesklacaije, a kada se tiče poslednjih dešavanja, ponoviću, mogu samo da ponovim ono što sam rekao juče: Pratimo vrlo pomno, angažovani smo sa kolegama i relevantnim vlastima i ukoliko bude bilo potrebe, reagovaćemo u vreme koje mi odaberemo“, kazao je u odgovoru na novinarsko pitanje iz Srbije.

Odgovor stiže nakon novih incidenata na Kosovu. Ukupno su četiri eksplozivne naprave bačene noćas, najverovatnije ručne bombe, od kojih jedna nije eksplodirala – tri na srpske kuće u Pomoravlju, zvaničnika Srpske liste i srpskih institucija, i jedna na kuću poznatog albanskog trgovca u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Mitrovice.

Kao što je i kazao, Stano je i juče dao gotovo identičan odgovor na ono što se na Severu dogodilo pre dva dana – gotovo istovremena hapšenja trojice Srba u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Prilužju, koji se terete za ratne zločine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.