Policija o incidentima u K.Pomoravlju: Sumnja se da su bačene ručne bombe

FOTO: Kancelarija za KiM

Tri eksplozivne naprave, od kojih jedna nije eksplodirala, bačene su tokom noći na kuće predstavnika i rukovodilaca Srpske liste u Ranilugu i selu Glogovce, saopštila je danas Kancelarija za KiM. Preciziraju i da, osim materijalne štete na kućama, povređenih nema. Iz policije za KoSSev potvrđuju da je otvoren slučaj „izazivanje opšte opasnosti“ i to u vezi sa slučajevima u kojima je naprava eksplodirala, ali i da se sumnja da su u pitanju ručne bombe.

Eksplozivne naprave bačene su noćas na kuću direktora Predškolske ustanove u Ranilugu, zamenika gradonačelnika opštine Ranilug čija je kuća u selu Glogovce, kao i direktora Centra za socijalni rad u Ranilugu.

U slučaju potonjeg, prema ovim navodima, naprava nije eksplodirala.

Iz policije za KoSSev potvrđuju da su noćas dobili informaciju da su, u dva odvojena slučaja, jedan oko 2.40 u selu Glogovce, a drugi oko 5.20 časova – dobili informaciju o dva eksplodirana eksplozivna sredstva u kućama vlasnika srpske nacionalnosti.

Odlaskom na lice mesta, jedinice specijalizovane za ovakve slučajeve ustanovile da se, kako se još uvek sumnja – radi o ručnim bombama.

Potvrđuju i da u ovim slučajevima niko nije povređen, te da je nanešena materijalna šteta.

Otvorili su predmet „izazivanje opšte opasnosti“.

Tri sata kasnije, kako kažu, dobili su sličnu prijavu takođe iz Raniluga od muškarca srpske nacionalnosti, gde do eksplozije nije došlo.

„Muškarac je prijavio da je u dvorištu pronašao neeksplodiranu ručnu bombu“, naveli su iz KP.

Kancelarija za KiM i Srpska lista osudili su ove incidente, a odgovornost za njih potražili u Prištini.

Smatraju da se na ovaj način, naročito jer su u pitanju rukovodioci i predstavnici Srpske liste – „šalju poruke Srbima i pretnje da napuste svoja vekovna ognjišta“.

Tri eksplozivne naprave bačene na kuće Srba u Kosovskom PomoravljuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.