Opština Gračanica hoće da otkloni “spekulacije” u vezi smene Jelene Stojanović, ali nema vremena da se time bavi

opstina gracanica
Foto: RSE

Opština Gračanica već nekoliko dana odbija da otkrije razlog zašto sada već bivša direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović, nije više na ovoj poziciji.

Medija centar Čaglavica je 14.09.2023. godine uputio pitanje opštini Gračanica – da li je tačno da je direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović smenjena, odnosno da je podnela ostavku? Takođe su, ukoliko je odgovor potvrdan, zatražili i obrazloženje, kao i to da li je imenovan novi direktor?

Međutim odgovor Opštine Gračanica stigao je dan kasnije i to nakon što je Medija centar objavio, pozivajući se na svoje neimenovane izvore, da je direktorka Odeljenja opštine Gračanica Jelena Stojanović podnela ostavku na ovu funkciju.

Tada je Medija centru iz opštine Gračanica između ostalog saopšteno da “predsednica opštine u okviru svojih nadležnosti ima prava i mogućnosti da postavlja i razrešava rukovodioce postojećih direktorata opštine Gračanica, posebno u cilju kreiranja tima koji će najviše odgovarati postojećim okolnostima u kojima jedna lokalna samouprava deluje”.

“Promena na mestu direktorice inspekcije Jelene Stojanović, nije nikakva tajna, kao što nisu bile tajne ni ranije promene na rukovodećim pozicijama, takođe važnih direktorata, kakvi su Urbanizam i Zdravstvena zaštita. Da podsetimo javnost ovo je treća promena na mestu rukovodioca direktorata u mandatu predsednice opštine”, navela je Informativna služba opštine Gračanica 15.09.2023. godine u odgovoru Medija centru Čaglavica.

U tom pisanom odgovoru ovom mediju, istaknuto je da su odgovor dobili “u cilju poštovanja interesa javnosti i kako bi se otklonila svaka sumnja ili spekulacija oko pomenute teme”.

S obzirom da Medija centar nije dobio odgovor na konkretna pitanja, upućena 14.09.2023. godine, ponovo se 18.09.2023. godine obratio opštini Gračanica u cilju “otklanjanja”, kako su prethodno iz Opštine Gračanica naveli “svake sumnje i spekulacije oko pomenute teme”. Medija centar je zatražio “obrazloženje – zašto su sada već bivši direktori Odeljenja za Urbanizam, Zdravstvenu zaštitu i Inspekcije u mandatu gradonačelnice Ljiljane Šubarić,  “promenjeni”, odnosno razrešeni?

Međutim, iako je sama Opština Gračanica 15.09.2023. godine navela da želi da otkloni “svaku sumnju ili spekulaciju” u vezi sa bivšom direktorkom Inspekcije Jelenom Stojanović, danas poručuje da su to lične sumnje novinara Medija centra, a da “spekulacijama” nemaju vremena da se bave.

“Ne razumemo razlog Vaših ličnih sumnji, a spekulacijama nemamo vremena da se bavimo. Promena je samo proces koji je u političkim okolnostima normalna stvar, jer se traga za članovima tima koji su spremni da na određene zadatke odgovore u određenom vremenskom periodu i na određeni način”, navodi Informativna služba opštine Gračanica.

Medija centar Čaglavica, obratio se danas službeniku za pristup javnim dokumentima u opštini Gračanica Nebojši Ćirkoviću, tražeći dokumentaciju u vezi sa smenom direktora Odeljenja za Urbanizam, planiranje i zaštitu životne sredine u opštini Gračanica Mirjane Stanojević, direktorke Odeljenja Inspekcije u opštini Gračanica Jelene Stojanović i direktora Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu u opštini Gračanica Aleksandra Popovića.

Medija centar Čaglavica 

Pročitajte još:

Medija centar: Direktorka Inspekcije u opštini Gračanica podnela ostavku? Opština ćutiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.