Sever Kosova: Od 7. do 12. aprila 136 novčanih kazni zbog nepoštovanja antikovid mera

korona mere kovid mitrovica
FOTO: KoSSev

U periodu od 7. do 12. aprila, policija je građanima na severu Kosova napisala 136 novčanih kazni zbog nepoštovanja antikovid mera, izjavio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Kazne se uglavnom odnose na nenošenje zaštitnih maski.

„Policija je prvog dana od uvođenja novih antikovid mera izrekla 23 kazne, drugog dana – 25, 9. aprila – 20, dan nakon toga – 17, 11. aprila – 19 i 12. aprila – 32 kazne“, precizirao je Radović, dodajući da je policija ujedno opominjala građane zbog nepravilnog nošenja maski.

U istom periodu, prema rečima portparola Radovića, nije zabeležen nijedan slučaj kažnjavanja privrednika.

„Dosta je bilo kontrola, ali je sve bilo u redu“, navodi Radović.

Takođe, u istom periodu, nisu zabeležena ni privatna okupljanja, kao što su proslave.

Radović navodi da je broj izrečenih kazni skoro identičan u odnosu na period pre uvođenja novih antikovid mera, te da je zadovoljan poštovanjem istih od strane građana.

„Građani su izgleda shvatili da treba da se pridržavaju mera. Kada se uzmu podaci iz sve četiri policijske stanice, vidi se da je bilo kažnjavanja, međutim, u celini, ja sam zadovoljan. Uvek može bolje, ali ipak su građani shvatili neku meru svega ovoga“, zaključuje Radović.

Kosovska vlada usvojila je 5. aprila novi set antikovid mera, a kojim se, između ostalog, predviđa zabrana rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara. Mere se odnose na period od 7. do 18. aprila.

Iz kosovskog Ministarstva lokalne samouprave najavljeno je juče da će od 19. aprila ponovo početi sa radom ugostiteljski objekti i tržni centri, uz strogo poštovanje epidemioloških mera.

Radio Kontakt plus

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.