Posle Prištine, Lajčak i Palmer u Beogradu

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Lajčak i Palmer, nakon završene posete Kosovu, otputovaće za Beograd na sastanke sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem. 

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, završio je danas dvodnevnu posetu Prištini. Tokom posete Lajčak se sastao sa kosovskim zvaničnicima, u okviru priprema za nastavak dijaloga Beograda i Prištine koji se očekuje polovinom ovog meseca.

Kancelarija EU na Kosovu saopštila je danas da će on nakon ove posete otputovati i za Beograd, kako bi nastavio sa pripremama i sa srpskim zvaničnicima.

Zajedno sa Lajčakom, na Kosovu je boravio i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara u birou za evropske i evroazijske poslove Zapadnog Balkana, Metju Palmer.

Kako prenosi Tanjug, i Palmer takođe ide za Beograd, nakon trodnevne posete Kosovu, gde će se nezvanično sastati sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, što je ranije najavio i sam Vučić.

Prema informacijama Tanjuga, posle pojedinačnih razgovora, koji se očekuju sutra, predsednik Vučić, Lajčak i Palmer potom će održati zajednički sastanak, posle kojeg za sada, nije predviđeno obraćanje medijima.

Više o njihovom boravku i porukama na Kosovu:

Palmer pozvao kosovsku vladu da sprovede odluku Ustavnog suda o vraćanju zemlje manastiru V.Dečani

Vladika Teodosije i Palmer o problemima SPC na KiM

Palmer: Cilj dijaloga normalizacija odnosa, ali i uzajamno priznanje; Lajčak: Godina potencijala

Kurti: Neće biti monoetničkih udruženja na Kosovu, potrebna integracija

Lajčak i Palmer u Prištini, „normalizacija odnosa sa Srbijom, ključni faktor u privlačenju američkih investicija“

Lajčak i Palmer od danas na Kosovu, Palmer već sa opozicijom

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.