Palmer pozvao kosovsku vladu da sprovede odluku Ustavnog suda o vraćanju zemlje manastiru V.Dečani

Palmer
Foto: Američka ambasada, Fejsbuk

Dobro upravljanje i vladavina zakona su od ključnog značaja za demokratsku i multietničku budućnost Kosova, sumirani su utisci iz ambasade SAD u Prištini nakon dvodnevne posete zamenika pomoćnika državnog sekretara Metjua Palmera Prištini.

On je, kako navode u objavi na Fejsbuku, ohrabrio kosovsku vladu i opozicione lidere da imaju konstruktivnu ulogu i pozvao sve da poštuju i sprovedu presudu Ustavnog suda o registraciji zemljišta manastiru Visoki Dečani.

Palmer je upravo danas posetio manastir Visoki Dečani, gde ga je primio episkop raško-prizrenski Teodosije.

Palmera je vladika informisao o najnovijim incidentima ali i o odbijanju kosovskih institucija da izvrše odluku Ustavnog suda o zemlji manastira Visoki Dečani.

Eparhija raško-prizrenska nedavno je suspendovala komunikaciju sa kosovskim vlastima dok se ne sprovede odluka Ustavnog suda o povraćaju zemlje manastiru Visoki Dečani.

Palmer je u dvodnevnoj poseti Kosovu od juče i to zajedno sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Oni su danas održali konferenciju za medije nakon niza sastanaka koji su imali sa kosovskim i međunarodnim zvaničnicima na Kosovu, dok se Palmer susreo i sa opozicijom.

Povezane vesti: 

Vladika Teodosije i Palmer o problemima SPC na KiM

Palmer: Cilj dijaloga normalizacija odnosa, ali i uzajamno priznanje; Lajčak: Godina potencijala

Kurti: Neće biti monoetničkih udruženja na Kosovu, potrebna integracija

Lajčak i Palmer u Prištini, „normalizacija odnosa sa Srbijom, ključni faktor u privlačenju američkih investicija“

Lajčak i Palmer od danas na Kosovu, Palmer već sa opozicijomPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.