Posle kosovskih medija i Vučić saopštio: Vojska Kosova 28. novembra

Zajednička sednica Vlade Srbije, predsednika Vučića i Srba sa KiM, Foto: Stefan Kojić
Zajednička sednica Vlade Srbije, predsednika Vučića i Srba sa KiM, Foto: Stefan Kojić

Albanci će 28. novembra formirati Vojsku Kosova – kako pojedini srpski mediji javljaju – „dramatična saznanja“ otkrio je predsednik Srbije. Očekuje se uskoro i novo obraćanje Aleksandra Vučića posle zajedničke sednice Srpske liste i vlade Srbije u Beogradu.

„Imam saznanja da će 28. novembra biti formirana kosovska vojska“, navodno je rekao Vučić, a preneli srpski mediji.

Albanci 28. novembra obeležavaju nacionalni dan Albanaca, ili „Dan zastave“.

Skupština Kosova je nedavno usvojila Zakone o KBS-u, kojima započinje transformacija Bezbednosnih u Oružane snage Kosova. Zakoni sada prolaze skupštinske odbore, a potom ih očekuje konačno usvajanje, i upravo su kosovski mediji već najavili da bi to moglo da se dogodi upravo 28. novembra. Formirana je i radna grupu koja će predstaviti Nacrte zakona o Ministarstvu odbrane, Kosovskim bezbednosnim snagama i službi u KBS-u.

A sutra je u skupštini Kosova zakazana vanredna sednica sa jedinom tačkom „parlamentarna debata o angažovanju Predsednika Kosova u uključivanje razmene teritorija ili korigovanje granica u dijalogu između Kosova i Srbije“.

Usvojena sva tri nacrta Zakona o KBS, Srpska lista bojkotovala

REAKCIJE na KBS (vojsku): Srpska lista o sebi i pogrešnom ulaganju novca, drugi o njenoj odgovornosti

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.