Otadžbina: Kako Srbi da očekuju istinu o ubistvima na KiM, ako Vučić to ne čini za zločin u kafiću „Panda“

„Ako predsednik Srbije ne želi da otkrije istinu o ubistvu dece u kafiću ‘Panda’ u Peći kako onda Srbi mogu da očekuju da to urade Albanci povodom ubistva srpske dece u Goraždevcu, povodom masakra nad žetecoima u selu Staro Gracko kod Lipljana, vinovnike zločina ‘žute kuće’ i ostalih brojnih ubistava Srba na Kosovu i Metohiji“, ocenili su danas iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

Ovaj pokret danas je pružio punu podršku roditeljima dece ubijene u kafiću „Panda“ u Peći 1998. godine da saznaju punu istinu o razmerama velike ljudske tragedije.

Podsetili su na to da roditelji ubijene dece skoro punu deceniju čekaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da im kaže istinu o saznanjima koje ima, a koje je spominjao 2013. gostujući na televiziji Pink.

Vučić je kao tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator svih obaveštajnih službi Republike Srbije, osim tada, potom i u više navrata izjavio da „gotovo zna“ šta se dogodilo, tvrdeći da taj zločin nisu počinili Albanci.

Roditelji su, podsećaju danas iz ovog pokreta, nakon njegovih izjava mnogo puta insistirali, tražili, molili, zahtevali da ih predsednik Srbije primi i iznese svoja saznanja.

„Da je sreća, da ima pravne države u Republici Srbiji javni tužilac bi posle ovakih izjava Aleksandra Vučića otvorio istragu, saslušao ga da se njegova saznanja naročito kao šefa svih obaveštajnih službi Srbije podrobno ispitaju. Nažalost današnja Srbija je sve drugo samo ne pravna država“, ocenjuju iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

A osim toga, dodaju, ove tvrdnje predsednika Srbije dale su „pun zamah albanskim političarima da govore kako iza ubistva srpske dece u kafiću ‘Panda’ u Peći ne stoje Albanci već srpske bezbedonosne institucije“.

„Tako u Skupštini Srbije pred Aleksandrom Vučićem poslanik iz Preševa Riza Haljimi upravo na taj način govori o tom zločinu amnestirajući svoje sunarodnike pozivajući se na izjave Aleksandra Vučića. On je ostao nem na takve tvrdnje“.

Prijem kod predsednika koji roditelji ubijene dece traže, ističu iz ovog pokreta – sasvim je opravdan, jer:

„On izbegava da ih primi nejasno zbog čega imajući u vidu da su njihovi zahtevi moralni, ljudski, humani i emocionalni. Ako ni zbog čega drugog, ne zbog predsedničke funkcije, Alekdandar Vučić pre svega kao roditelj morao bi ucveljene roditelje da primi i da im kaže istinu o tom teškom zločinu. Međutim on to ne želi iz samo njemu znanih razloga“.

Povezane vesti:

Tužilaštvo primilo zahtev da se Vučić sasluša u slučaju ubistva srpskih mladića u kafiću „Panda“

Slučaj Panda: Podnet zahtev za saslušanje Aleksandra Vučića

Milivojević: Poslanici vlasti ne dozvoljavaju Anketni odbor o ‘Pandi’

Milivojević: Podnet zahtev za formiranje anketnog odbora za istinu o „Pandi“

Milivojević: Tražićemo Anketni odbor za istinu o zločinu u ’’Pandi’’

Dok se Vučić obraća, oni protestuju: Roditelji ubijenih u „Pandi“ traže sastanak

Porodice: Vučićev odnos prema zločinu u ’Pandi’ je surov i bezobrazan

Mandić: To što Vučić izbegava roditelje ubijene dece je odsustvo kućnog vaspitanja

Otac mladića ubijenog u „Pandi“: Šta Vučića sprečava da nam saopšti istinu?

Otvoreno pismo roditelja Vučiću: Ko je streljao našu decu u kafiću Panda u Peći?

Slučaj Panda: Roditelji još čekaju poziv iz Predsedništva, Tužilaštvo navodi da istraga nije završena

Vučić: Krajem januara sastaću se sa porodicama mladića ubijenih u kafiću „Panda“

24 godine od ubistva u kafiću „Panda“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.