Optužnice zbog terorizma protiv još dve žene

Specijalno tužilaštvo Kosova
Foto: Gazeta Express Specijalno tužilaštvo Kosova

Specijalno tužilaštvo Kosova podnelo je dve optužnice posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv osumnjičenih A.M. i J. Dž. koje se prema članu 143, paragrafa 2 KZK terete za „organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“. Ovo je 11. optužnica protiv žena zbog učešća u terorističkim organizacijama, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva koje je prenela Koha.

A.M. je okrivljena  da je 14. decembra namerno i svesno napustila Kosovo i preko Turske otišla u Siriju gde se pridružila suprugu koji je bio deo ISIS-a. Takođe je primala mesečnu sumu u iznosu od 200 do 300 evra.

Slično, J.Dž. je 27. decembra 2014, takođe napustila Kosovo i preko Makedonije i Turske otputovala u Siriju gde se pridružila terorističkoj organizaciji ISIS od koje je imala redovna primanja.

Povezani članci:

Optužnica protiv još dve žene zbog pridruživanja ISIS-u

Optužnica i protiv sedme žene zbog pridruživanja Al-Nusri i ISIS-u

Kosovo: Optužnica protiv majke i dve ćerke zbog učestvovanja u aktivnostima ISIS-a

Kosovo: Optužnice protiv tri žene zbog pridruživanja ISIS-u

Vraćeno 110 lica iz Sirije na Kosovo, među njima i četiri borca

Pojačane policijske snage u i oko Centra za azil u kom su smešteni povratnici iz Sirije, četiri osobe u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u borbama

Povratnice iz Sirije pod istragom, kućni pritvor za njih desetPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.