Ministarstvo finansija: Isplaćivaćemo povišene plate do konačne odluke Ustavnog suda

plate zaposlenih

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Nekoliko dana nakon što je Zakon o platama stupio na snagu, isti zakon je završio na Ustavnom sudu. Ombudsman je poslao ovaj zakon ustavnom sudu na ocenu ustavnosti, prenosi Zeri.

Nakon predaje Zakona o platama Ustavnom sudu, dovedena je u pitanje predviđena povišica za javne službenike. Zvaničnici Ministarstva finansija su za Zeri objasnili da, u skladu sa Zakonom o platama, koji je stupio na snagu 1. decembra, će povišene plate biti isplaćivane sve do odluke suda.

„Pripreme za sprovođenje Zakona o platama za decembar su urađene. Sredstava ima u budžetu, iznos izdvojen za plate je više nego dovoljan da pokrije potraživanja. Ministarstvo finansija neće sprečavati sprovođenje zakona na snazi sve dok Ustavni sud ne donese odluku“, rekao je za Zeri Muharem Šahini (Muharrem Shahini), službenik za javno informisanje Ministarstva finansija.

Povezani članci:

Zakon o platama prosleđen Ustavnom sudu na ocenu ustavnosti

Bez povećanja plata u kosovskom sistemu u decembru, Zakon o platama ipak na Ustavnom sudu?

Ombudsman o najavi protesta radnika javnog sektora: Pretnja i ometanje u obavljanju službene dužnosti nezavisne institucije

Priština: Izglasani Nacrt Zakona o dijalogu sa Srbijom, budžet i Zakon o platama

Stupa na snagu novi kosovski Zakon o platama u javnom sektoru: Smanjene plate najvišim službenicima

Priština: 60.000 radnika javnog sektora najavljuju proteste ukoliko ne prime uvećane plate u decembru

 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.