Ministarka Grujičić o stanju povređenih u zločinima kod Mladenovca i u Beogradu

Danica Grujičić ministarka
FOTO: KoSSev

Ministarka zdravlja Danica Grujičić navela je za RTS da se dve pacijentkinje povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva nalaze u kritičnom stanju, prenosi N1.

Ukazala je i da je devojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, i dalje u kritičnom stanju i vitalno ugrožena. Pacijenti u smederevskoj bolnici nalaze se van životne opasnosti.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekla da su dve pacijentkinje povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smederava kritično.

„Što se tiče povređenih u pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva, a koji su u KC, dve devojke su i dalje životno ugrožene. Devojci koja je imala povredu glave, iako je postoperativni skener zaista odličan, je nažalost stradalo levo oko, tu se zadržao metak. Ona je i dalje sedirana, tako da ne možemo potpuno da procenimo njeno stanje dok ne počnemo da je budimo“, navela je Grujičić.

Devojka koja je imala višestruke povrede trbuha, je takođe kritično, dodala je ministarka i ukazala da njoj danas sledi još jedna intervencija.

„Momak koji je imao povredu femoralnih arterija i vena na nogama, prebačen je na Kliniku za vaskularnu hirurgiju, moraće da dobije još neke dodatne intervencije. Čovek koji je imao povredu grudnog koša i povredu kičme je stabilno za sada, ekstubiran je i svestan. Ja sam sa njim pričala, ali ima paraplegiju nažalost. Što se tiče momka koji je došao iz Smedereva urađena je torakalna drenaža, on je isto stabilan i ekstubiran“, navela je Grujičić.

Ukazala je i da je pacijent koji se nalazi u KBC „Dragiša Mišović“ još uvek na potpori, kako bi mu se održavao pritisak.

„Što se tiče momka koji je u zemunskoj bolnici, on je imao opsežne ortopedske povrede koje su zbrinute, njemu sledi još bar jedna ili dve operacije i svima njima nažalost, sem onih koji su pušteni kući najverovatnije sledi još po neka operacija“, navela je ministarka.

Pacijenti u smederevskoj bolnici van životne opasnosti

Prema njenim rečima, devojka koja je imala povredu podlaktice, a koja nije mogla da se sačuva je u dobrom stanju.

„Ona je fantastično. To dete je neverovatno, takvi ljudi nas uvek obraduju, neverovatan psihički sklop te devojke i ja joj zaista želim brz oporavak. Robotika se razvija i sve ostalo, moći će ona da koristi ruku“, istakla je ministarka.

Pacijent koji je imao povredu noge i grudnog koša je stabilan, dodala je Grujičić.

Ukazala je da se povređeni u smederevskoj bolnici nalaze van životne opasnosti.

„Bila sam u Smederevu i oba momka su dobro, jednog sam zatekla na hodniku, a drugi ima povredu potkolenice. To je sve zbrinuto, kolege u smederevskoj bolnici su zaista odlično odreagovale“, navela je ministarka.

Devojčica u Tiršovoj u kritičnom stanju

Navela je da su dva dečaka koja su povređena u pucnjavi u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a koja su imala povrede mekog tkiva juče puštena kući.

Ukazala je da je stanje devojčice koja se nalazi u Tiršovoj i dalje teško.

„Ona je u jako teškom stanju, čini se sve što se može, urađena je dekompresija ono što se moglo, dva iskusna neurohirurga su bila tamo. I dalje činimo sve“, napomenula je ministarka.

Poslanici opozicije u Srbiji pozvali na protest u ponedeljak

Trajković: Policija će pojačati prisustvo u školama na centralnom Kosovu

Usvojene mere za sprečavanje masovnih zločina: Sednica Vlade Srbije počela minutom ćutanja

U nedelju Dan žalosti i u Crnoj Gori

Tragično stradalim učenicima iz Beograda odata počast u većinski srpskim sredinama na Kosovu

Gračanica: Sveće u znak podrške roditeljima stradale dece i povređenima

Veće ministara donelo odluku: Sutra Dan žalosti u celoj BiH

„Mirëdita, dobar dan“: Odata počast stradalima u Beogradu. Kroz bol se nekad možemo videti bolje

Zvaničnici iz Prištine upućuju saučešće porodicama i prijateljima žrtava pucnjave u Beogradu

Kako se izveštava o tragediji? NUNS: Profesija na iskušenju

U srpskim sredinama na KiM zbog tragedije u BG otkazani svi događaji zabavnog karaktera, zastave na pola koplja, a u školama minut ćutanja

Proglašena trodnevna žalost; Milić: (Osumnjičeni) maloletnik planirao napad i napravio spisak žrtavaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.