Krizni štab KM: Ukupno pet zaraženih virusom korona u Mitrovici, sedam u srpskim sredinama

Spirić
Foto: KoSSev

Dvoje radnika pritvorske jednice u Severnoj Mitrovici od ukupno 32 koliko je juče uzorkovano pozitivno je na COVID-19, te je ukupan broj zaraženih radnika ove ustanove koja funkcioniše pri kosovskom sistemu tri, potvrdio je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica. U Kosovskoj Mitrovici, do sada je registrovano pet slučajeva koronavirusa.

„Što se tiče ostalih radnika, tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u Zavodu za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, uzorkovano je njih dvadeset, a njihovi rezultati se očekuju“, saopštio je predsednik privremenog organa, Aleksandar Spirić.

Iz Kriznog štaba dodaju da su sa infektivnog odeljenja dobili informaciju da su svi pacijenti pozitivni na koronavirus u stabilnom stanju.

Što se tiče uzoraka Zavoda za javno zdravlje, od juče i tokom današnjeg dana ispitana je 41 osoba i ti uzorci se od juče šalju Institutu za veterinu u Kraljevu, pa će rezultati koji budu poslati stići u najbližem mogućem roku.

Iz Kriznog štaba opštine Kosovske Mitrovica apeluju na građane koji su imali bilo kakav kontakt sa osobama pozitivnim na COVID-19 da se obrate epidemiolozima Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici i dodaju da je do sada u izolaciji 100 osoba.

Podsetimo, krizni štab privremenog organa, Kosovska Mitrovica, juče je saopštio da je u Prištini potvrđen nalaz kod zatvorskog medicinskog tehničara u Kosovskoj Mitrovici, koji je testiran u Prištini te da će u toku dana biti testirani i drugi radnici u ovoj ustanovi. Zaključno sa danas potvrđenim slučajem, do sada je u većinski srpskim sredinama na Kosovu registrovano sedam slučajeva koronavirusa, od toga pet u Kosovskoj Mitrovici, među kojima je i lekar u KBC Kosovska Mitrovica, jedan u Leposaviću, i jedan u selu nedaleko od Gračanice.

Pročitajte još:

Đurić: Lekar iz KBC Kosovska Mitrovica pozitivan na koronavirus

COVID -19 potvrđen kod još jedne osobe danas u Kosovskoj Mitrovici

Još jedna osoba zaražena virusom korona na Severu Kosova, stižu epidemiolozi

Još šest uzoraka poslato za Torlak iz Kosovske Mitrovice

KBC KM: Istražujemo sve kontakte, nema mesta panici, oko 100 osoba u izolaciji

Dvoje pozitivno na koronavirus u K. Mitrovici i Leposaviću

Đurić: Osoba sa KiM zaražena virusom korona smeštena u KC Niš, porodici naložena samoizolacija

Vučić potvrdio: Prvi slučaj koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu

Gračanica: Pacijentkinja zaražena koronavirusom u dobrom stanju, 20 osoba u samoizolacijiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.