Krizni štab KM: Potvrđeno 11 slučajeva virusa korona; u Zvečanu 4


U Kosovskoj Mitrovici novozaražene su četiri osobe, čije je zdravstveno stanje stabilno, dok je sa današnjim danom ukupan broj potvrđenih slučaja na koronavirus u ovom gradu dostigao 11, saopštio je Aleksandar Spirić, predsednik PO. U Zvečanu je četiri pozitivnih, javio je radio Kontakt plus, te je ukupan broj do sada inficiranih koronavirusom 15 (na Severu).

Prema rečima upravnika Pritvorskog centra u Mitrovici, Benasima Medića, nakon prvih slučajeva inficiranja iz ove ustanove, testirane su još 83 osobe, ujedno radnici i zatvorenici Pritvorske jedinice u Mitrovici i svi rezultati testiranih su negativni, navodi se u saopštenju opštinskog Kriznog štaba. 

Epidemiolog Aleksandar Antonijević je kazao da su do sada uzorkovani rezultati 24 osoba, a planirano je da tokom dana taj broj bude oko 120 i dodao da je reč o osobama koje imaju simptome, onima koji su do sada imali bliži kontakt sa zaraženima kao i medicinskom osoblju, dodaju iz Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice poručuju da su obezbedili mesto za trijažu u sklopu Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici, gde se uzorkovanje i obavlja i da se trude da pomognu medicinskom osoblju u dopremanju i obezbeđivanju medicinske opreme.

Iz centralnog kriznog štaba iz Beograda očekuju odluku da se pacijentima sa lakšom kliničkom slikom omogući da budu smešteni u Studentskom domu a na predlog epidemiologa iz Beograda koji su snimili situaciju na terenu, kazao je Aleksandar Spirić.

Što se ostalih mera tiče, iz Kriznog štaba podsećaju da danas prodavnice i apoteke rade do 15 časova, sutra će sutra raditi do 13 časova, dok u nedelju neće raditi. Još jednom su apelovali na građane da se pridržavaju svih mera.

Pročitajte još:

Đurić: Stigli stručnjaci sa Batuta na KiM

Elek: Ukupno 12 pozitivnih na virus korona u severnim opštinama

Đurić: Lekar iz KBC Kosovska Mitrovica pozitivan na koronavirus

COVID -19 potvrđen kod još jedne osobe danas u Kosovskoj Mitrovici

Još jedna osoba zaražena virusom korona na Severu Kosova, stižu epidemiolozi

Još šest uzoraka poslato za Torlak iz Kosovske Mitrovice

KBC KM: Istražujemo sve kontakte, nema mesta panici, oko 100 osoba u izolaciji

Dvoje pozitivno na koronavirus u K. Mitrovici i Leposaviću

Đurić: Osoba sa KiM zaražena virusom korona smeštena u KC Niš, porodici naložena samoizolacija

Vučić potvrdio: Prvi slučaj koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu

Gračanica: Pacijentkinja zaražena koronavirusom u dobrom stanju, 20 osoba u samoizolacijiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.