Hoti obišao Glogovac – Da spasimo živote, pa saniramo štetu

Foto: KosovaPress

Kosovski premijer, Avdulah Hoti, obišao je danas opštinu Glogovac i selo Dobroševac koji su samo jedno od mesta teško pogođenih u poplavama koje već nekoliko dana zahvataju veći deo Kosova.

Kako javlja KosovaPress, juče je zbog poplava evakuisano 50 osoba iz Glogovca, a selo Dobroševac je osečeno od saobraćajnica nakon što je bujica odnela most u ovom selu.

Hoti je najavio pomoć svim građanima pogođenim poplavom i ponovio da su svi postojeći kapaciteti usmereni na upravljanje situacijom nastalim usled poplava.

“Vodimo računa da intervenišemo tamo gde je najhitnije, ima mnogo opština, posebno u ravnici Metohije, gde je situacija u nekim selima vrlo teška“, rekao je dodajući da je prioritet da se spasu životi građana, a onda saniranje štete, prenosi KosovaPress.

Ponovio je da će biti uspostavljen hitni fond za pomoć porodicama koje su pogođene poplavama, a u teškoj su finansijskoj situaciji.

Gradonačelnik Glogovca, Ramiz Ljadrovci (Ladrovci) rekao je da je 14 porodica evakuisano, a da su u selo Dobroševac upućeni pripadnici Kosovskih snaga bezbednosti.

Podsećamo, tokom vikenda evakuisano je i 70 osoba iz Đakovice, a juče je u regionu Gnjilana evakuisano 15 lica, uključujući i jednu osoba srpske nacionalnosti iz Šilova.

Kako je danas naveo vršilac dužnosti kosovskog ministra odbrane, Anton Ćuni (Quni) pripadnici KBS su u pripravnosti od 6. januara, kada su najavljene poplave.

Osim pri evakuaciji, pripadnici KBS su asistirali i na Klinici za pulmologiju Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra u Prištini i Forenzičkom centru, braneći ih od poplave.

Kosovska opozicija je na račun Avdulaha Hotija uputila kritike

Kako je protekao jučerašnji dan, ali i vikend u pojedinim mestima pogođenim poplavama pogledajte u posebnim vestima:

Poplave širom centralnog Kosova, izlile se reke u srpskim sredinama, na Severu pod vodom Grabovac

Situacija u Prilužju trenutno pod kontrolom, ali pada ledena kiša, meštani zabrinuti

Sneg i u gradovima, putevi u KM očišćeni, najavljuju se nove padavine

Kosovski Hidrometeorološki zavod: Očekuju se nove padavine i pogoršanje situacije

Poplavljena pojedina domaćinstva u Kuzminu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.