Građani KM različito o nalepnicama: Šta je ovo Vučić uradio; Sve je bolje od izolacije

Na osnovu dogovora Beograda i Prištine, vlasnici automobila sa srpskim tablicama u obavezi su da pri ulasku na teritoriju Kosova izlepe stikere preko državnih simbola, što je i obaveza onih koji su se uputili ka centralnoj Srbiji a imaju „RKS“ tablice. Nalepnice moraju da preuzmu i oni koji imaju srpske tablice, uključujući i tablice koje se vode na gradove na KiM, a čiji se automobili nalaze na teritoriji Kosova. Rok za preuzimanje nalepnica je do sutra, a u suprotnom, sledi kazna. Građane Kosovske Mitrovice upitali smo šta misle o dogovoru o tablicama.

Retki su oni koji su hteli da stanu pred kamere. Žene su odbijale, a oni muškarci koji su hteli da iznesu svoje mišljenje, različito su ocenili najnoviji sporazum postignut u Briselu.

Neki se pitaju – „šta je to Vučić uradio“ i ne odobravaju prikrivanje državnih simbola, drugi kažu da je „sve bolje od potpune zabrane kretanja“, a treći da se dogovor mora poštovati.

Više građana nije znalo da se sporazum o tablicama odnosi i na automobile koji su već na Severu Kosova, kao i da je rok za preuzimanje istih do sutra, navodeći da nisu o tome informisani.

Pojedini su već uspeli da preuzmu nalepnice, a drugi uputili kritike zbog toga što tek od danas mogu da se preuzmu iste u Kosovskoj Mitrovici, i to u policijskoj stanici, jer opština ne radi do ponedeljka.

Bilo je i onih koji su kritikovali Prištinu zbog toga što je dala nedovoljno dug rok za preuzimanje nalepnica, a pogotovu zbog pandemije koronavirusa, i velikih gužvi koje se stvaraju ispred institucija.

Više njih je iznelo mišljenje da će građani na Severu Kosova ipak poštovati sporazum koji su delegacije Beograda i Prištine postigle krajem prošlog meseca u Briselu, tj. da će prelepiti državne simbole nalepnicama.

Pročitajte još:

Nalepnice za tablice od danas i u Mitrovici

Kosovski MUP: Do danas izdato 6.365 kompleta nalepnica, najviše u Zvečanu

Rok do petka da se preuzmu stikeri: U Zvečanu se izdaju, opština S.Mitrovica i dalje ne radi sa strankama

Kako izgleda uzimanje stikera za RKS tablice


O krizi na Severu Kosova, kao i svim dešavanjima i reakcijama koje su je pratile čitajte na našoj tematskoj stranici: Tablice 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.