Nalepnice za tablice od danas i u Mitrovici

Foto: KoSSev

Stikeri za srpske tablice koji se primenjuju prema novom sporazumu između Beograda i Prištine konačno su stigli i u Kosovsku Mitrovicu.

Građani će ove stikere od danas u 11 sati, moći da preuzimaju u stanicu Kosovske policije u severnom delu Mitrovice, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Za preuzimanje stikera potrebno je poneti ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu.

„Zbog tehničkih problema u Opštini Severna Mitrovica, građani su stikere do sada preuzimali u Centru za registraciju vozila u Zvečanu“, navodi Radović.

Dodaje i da će počev od danas, stikeri biti na raspolaganju građanima u svim policijskim stanicama i Centrima za registraciju vozila na Severu Kosova.

Podsetimo, krajnji rok za preuzimanje nalepnica za srpske tablice za automobile koji se već nalaze na teritoriji Kosova je sutra, petak 8. oktobar. U suprotnom će Kosovska policija kažnjavati vozače koji ne sprovedu ovu odluku, potvrdilo je ovog vikenda za RSE kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Opština Severna Mitrovica, u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila, već više od nedelju dana obustavila je rad sa strankama, a zbog toga što su, kako je saopšteno, četiri službenika bila pozitivna na kovid-19.

Stoga, građani Kosovske Mitrovice za stikere su do sada su odlazili u Centar za registraciju vozila u Zvečanu ili na neki od prelaza ka centralnoj Srbiji.

Pročitajte još:

Kosovski MUP: Do danas izdato 6.365 kompleta nalepnica, najviše u Zvečanu

Rok do petka da se preuzmu stikeri: U Zvečanu se izdaju, opština S.Mitrovica i dalje ne radi sa strankama

Kako izgleda uzimanje stikera za RKS tablice


O krizi na Severu Kosova, kao i svim dešavanjima i reakcijama koje su je pratile čitajte na našoj tematskoj stranici: Tablice 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.